Sari la conținut

Aceasta este planta nemuririi, considerată în prezent un superaliment

plante
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Plante de apartament

Cea mai cunoscută plantă medicinală din lume încă din epoca faraonică, este considerată în prezent și un superaliment datorită numeroaselor sale proprietăți.

Este vorba despre aloe vera, o plantă din familia Asphodelaceae, cu aproximativ 500 de specii. În prezent este foarte populară în Spania, dar această plantă veșnic verde este originară din Africa, în special din Peninsula Arabică.

Dar de ce este cunoscută sub numele de „planta nemuririi”? Egiptenii au fost cei care au numit-o astfel, iar reginele Nefertiti și Cleopatra o foloseau zilnic.

Nu e de mirare, deoarece conține numeroase proprietăți benefice pentru piele, păr și sănătatea generală. De fapt, în prezent este folosită chiar și pentru părul ‘creț’. Toate acestea, datorită cantității mari de vitamine, nutrienți și minerale pe care le conține.

Toată lumea cunoaște calitățile pe care le oferă aloe vera pielii, dar virtuțile superalimentului său constau, mai ales, în calitatea sa nutritivă. Este o plantă bogată în vitamine și minerale, printre care magneziu, potasiu, sodiu, fosfor, calciu, zinc și fier.

În ceea ce privește vitaminele, aloe vera conține și C, B, E și acid folic. O altă virtute a sa este că are în compoziție o cantitate mare de apă, ceea ce ajută la hidratarea organismului.

Beneficiile nutriționale ale aloe vera

plante
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Aloe vera are un efect protector asupra intestinului și ajută la prevenirea constipației datorită conținutului ridicat de fibre. În plus, datorită capacității sale antiinflamatorii și a vitaminei C, este o plantă care întărește sistemul imunitar.

În prezent este foarte la modă consumul de aloe vera în băuturi, deoarece ajută la scăderea în greutate sau la menținerea acesteia, deoarece conținutul său ridicat de zahăr generează o senzație de sațietate, în același timp cu aportul de minerale.

Aloe vera și fierul

Aloe vera furnizează oligoelemente care nu sunt asimilate direct de organism, cum ar fi fierul. De fapt, are de până la 15 ori mai mult fier decât lintea.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel