Sari la conținut

4 semne surprinzătoare ale bolilor de inimă pe care majoritatea oamenilor le ignoră

gingii umflate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cauza gingiilor inflamae

Există un motiv întemeiat pentru care boala cardiacă este adesea denumită „ucigaș tăcut”. Potrivit Harvard Medical School, aproape jumătate din toate atacurile de cord sunt diagnosticate greșit ca probleme mai puțin grave. Pe lângă semnele evidente ale bolilor de inimă, cum ar fi durerea în piept, dificultăți de respirație, amețeli și greață, există semne mai subtile de căutat. A fi conștient de aceste semne neașteptate vă poate salva viața.

1.Dureri radiante de maxilar și gât

Disconfortul asociat cu afecțiunile cardiace nu se limitează la durerea în piept. Este posibil să aveți disconfort la nivelul maxilarului și al gâtului ca urmare a unor probleme cardiace, cum ar fi boli de inimă sau atac de cord. Durerea care iradiază dinspre maxilar și gât din piept ar putea fi un semn al unei bătăi neregulate a inimii sau al unei boli de inimă.

Simptomele atacului de cord pot include dureri în piept, dificultăți de respirație și transpirație, deși durerile de maxilar sau gât pot fi semne ale unor probleme cardiace dacă se agravează când sunteți activ și încetează când vă odihniți. Este important să solicitați asistență medicală dacă aveți dureri de maxilar sau gât.

2.Probleme sexuale

Cercetările clinice au demonstrat că bolile de inimă pot avea un efect dăunător asupra vieții sexuale, inclusiv asupra bărbaților și femeilor.

Disfuncția erectilă (DE) poate fi un indicator precoce al leziunilor arteriale și al bolilor de inimă pentru bărbați. Este cauzată de întărirea arterelor sau de disfuncția endotelială, în care vasele de sânge nu se pot extinde și contracta corespunzător. Leziunile arteriale și bolile cardiace sunt legate de fluxul sanguin redus la penis și disfuncția endotelială.

Un studiu din 2007 a raportat că optzeci și șapte la sută dintre femeile cu insuficiență cardiacă au un grad ridicat de disfuncție sexuală, inclusiv uscăciune vaginală, disconfort în timpul actului sexual și libido scăzut. Disfuncția endotelială este motivul din spatele tuturor acestor simptome și poate duce la probleme circulatorii, acumulare de plăci în artere, blocaje și atacuri de cord.

3. Crampe la gambe

Dacă simțiți dureri de picioare sau disconfort în timpul mersului, ar putea fi un semn de probleme cardiace. Crampele gambei, durerile sau amorțelile în timpul mersului ar putea fi cauzate de boala arterială periferică (PAD). PAD este o afecțiune în care vasele de sânge care alimentează organele și membrele dvs. devin obstrucționate, ducând la un flux sanguin scăzut.

Alte simptome PAD includ ulcere ale picioarelor, creștere slabă a părului și modificări ale culorii pielii. Aceasta este o afecțiune comună care provoacă dureri de gambe în timpul exercițiilor și ușurare în timpul odihnei. Ateroscleroza (o acumulare de placă în artere) poate perturba fluxul de sânge către picioare, ducând la atac de cord sau accident vascular cerebral. PAD poate fi cauzată de ateroscleroză.

Potrivit National Institutes of Health (NIH), aproape jumătate dintre americani au ateroscleroză și nu  știu. Dacă aveți crampe la gambe, durere, amorțeală sau disconfort în timpul mersului, discutați cu medicul dumneavoastră dacă poate indica probleme cardiace.

4. Respirație urât mirositoare

Care este legătura dintre respirația urât mirositoare și bolile de inimă? Boala gingiilor este legătura. Boala gingiilor ar putea fi asociată cu o serie de probleme cardiace, inclusiv întărirea arterelor, cheaguri de sânge, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, potrivit Dentistry IQ.

Persoanele cu boli ale gingiilor au de două ori mai multe șanse de a dezvolta probleme cardiace, cum ar fi atacuri de cord și accident vascular cerebral. Bacteriile se acumulează pe limbă, dinți și gingii, ducând la respirația urât mirositoare.

Potrivit AARP, această bacterie poate intra în sânge prin sângerare sau gingii bolnave, care sunt asociate cu artere înfundate și accidente vasculare cerebrale. Ca rezultat, bacteriile care intră în fluxul sanguin pot provoca, de asemenea, inflamație mare a vaselor de sânge, ceea ce vă poate crește riscul de boli de inimă.

Boala gingiilor, cunoscută și sub denumirea de boala parodontală, este o infecție a gingiilor care poate provoca pierderea dinților și durere. Este cauzată de bacteriile de la acumularea plăcii în spațiile dintre dinți. Placa este compusă din bacterii, particule de alimente și alte substanțe care se pot acumula în timp dacă nu periați și nu folosiți ata dentară în mod regulat.

Când începe boala gingiilor, bacteriile care trăiesc în gură se răspândesc în zonele din jurul gurii și încep să se înmulțească. Acest lucru provoacă o inflamație la suprafața gingiilor. Când se întâmplă acest lucru, gingiile devin roșii, umflate și dureroase.

După ce se întâmplă acest lucru, bacteriile încep să descompună țesutul din jurul dinților tăi. Acest lucru poate provoca carii sau chiar deteriorarea osului din jurul dinților. Acest lucru poate duce la slăbirea dinților și la o experiență proastă cu mâncatul și băutul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: