duminică, mai 28, 2023

Revoluție în medicină. S-a trecut la următorul nivel. Pentru prima dată în istorie, s-au creat în laborator vase de sânge umane, iar această reușită deschide drumul unor progrese considerabile în vindecarea unor boli cum este diabetul.

Cercetătorii au ales să creeze, în locul unui medicament util diabeticilor, niște vase de sânge care nu se îngroașă. De obicei, această îngroșare a vaselor de sânge face ca oxigenul și nutrienții să nu mai ajungă în cantitate corespunzătoare în țesuturi, ceea ce poate duce la o serie întreagă de probleme de sănătate, de la faptul că rinichii pot ceda până la atacuri de cord sau accidente vasculate.

Te-ar mai interesa: Simptome de colon iritabil? Aceasta poate fi adevă...

Însă, vasele de sânge create în laborator, din celule stem, nu se îngroașă, ceea ce înseamnă că toate aceste riscuri dispar, anunță Ziare.com, potrivit Science Alert. Transplantate la șoareci, aceste vase de sânge modificate au funcționat perfect. „Ce este entuziasmant (…) este că am putut crea vase de sânge umane reale din celule stem (…). Practic, astfel de vase pot influența sănătatea întregului organism, din moment ce fiecare organ din corp depinde de sistemul circulator”, a precizat Reiner Wimmer, din cadrul Universității British Columbia, autorul studiului.

Te-ar mai interesa: Dietă Oprah. Vedeta este de nerecunoscut după ce a...

Sursa: Ziare.com 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private