Sari la conținut

5 afecțiuni periculoase care determină probleme de erecție

disfunctie erectila
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Semne ale tulburărilor cardiace

Afecțiuni ascunse ale impotenței. Imposibilitatea obținerii unei erecții sau disfuncția erectilă este o boală foarte frecventă în rândul bărbaților de toate vârstele. Chiar dacă afectează mai mult bărbații în vârstă, de obicei rezultă din afecțiuni care se dezvoltă treptat.

DE, conform medicilor, este o afecțiune în care un bărbat nu poate obține sau menține o erecție suficient de fermă pentru performanța sexuală. Nu numai că este un simptom evident al unei afecțiuni grave de sănătate care necesită tratament sau un semn de avertizare timpurie al unei probleme în viitor, dar este și unul dintre cei mai buni indicatori ai sănătății și bunăstării generale a bărbaților.

Potrivit medicilor, toți bărbații întâmpină dificultăți erectile în anumite ocazii, ceea ce îi determină să spună că nu este un semn îngrijorător de obicei. Dar dacă este recurent și necesită tratament imediat.

Câteva motive pentru care este posibil să nu puteți menține o erecție sunt:

Afecțiuni ascunse ale impotenței: Boli de inimă

De multe ori, disfuncția erectilă poate fi un semn al unei probleme cardiace subiacente, care poate apărea și în viitor.

O cauză cheie a DE poate fi, de asemenea, acumularea de substanțe grase în artere, o afecțiune numită ateroscleroză. Această acumulare reduce fluxul de sânge în penis, îngreunând erecția.

Potrivit experților în sănătate, ateroscleroza poate fi o boală mortală, deoarece duce la potențiale accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord și angină pectorală. 

Stres și depresie

Sănătatea mintală este unul dintre principalele motive pentru care suferi de disfuncție erectilă sau lipsă de erecție. Potrivit experților în sănătate, un dezechilibru al substanțelor chimice din creier îngreunează transmiterea semnalelor penisului pentru a deveni erect pentru o perioadă mai lungă de timp.

Depresia și alte boli de sănătate mintală scad, de asemenea, apetitul sexual.

Afecțiuni ascunse ale impotenței: Alcool

Încercarea de a te descurca cu partenerul tău după o noapte de băutură excesivă și alcool poate fi puțin dificilă, deoarece este posibil să nu reușești să „te trezești”.

Potrivit unui studiu realizat de Serviciul de Sănătate din Irlanda, principalul motiv din spatele acestui lucru este scăderea fluxului de sânge către penis din cauza consumului de alcool.

De asemenea, problemele pe termen lung legate de alcool interferează cu mesagerii din creier care reduc testosteronul. 

Afecțiuni ascunse ale impotenței: Diabet

Problemele de erecție sunt frecvente la bărbații cu diabet, în special la cei cu diabet de tip 2. Nivelul ridicat de zahăr din sânge pe o perioadă lungă de timp afectează nervii și vasele de sânge.

Această deteriorare cauzează probleme cu obținerea sau menținerea unei erecții suficient de fermă pentru activități sexuale.

COVID-19

Chiar dacă impotența nu este un simptom comun al Covid-19, mulți oameni raportează dificultăți în a menține o erecție după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Endocrinological Investigation, DE poate fi o consecință a infecției cu coronavirus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel