duminică, noiembrie 28, 2021

5 alimente care te scapă de grăsimea viscerală.

Zicala conform căreia „ești ceea ce mănânci”, este adevărată mai ales în cazul grăsimii viscerale. Grăsimea viscerala este stratul de grăsime care

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

se găsește în cavitatea abdominală, înconjurând organele vitale. Corpul uman are nevoie de o cantitate mică de grăsime, dar dacă se acumulează în exces, riscul de diabet de tip 2, boli de inimă și chiar cancer crește dramatic. Grăsimea viscerală acumulata este cel mai periculos tip de grăsime abdominală.

Când ne gândim la creșterea în greutate, ne gândim de obicei la creșterea subcutanată în greutate. Adică observăm că forma corpului nostru s-a schimbat în dimensiune. Cu toate acestea, grăsimea viscerală poate fi mai îngrijorătoare pentru sănătatea noastră decât grăsimea subcutanată,

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

tipul de grăsime care ne îmbrățișează coapsele, șoldurile și brațele.

Grăsimea viscerală poate face dificilă funcționarea optimă a organelor noastre interne. De exemplu, creșterea grăsimii viscerale în ficat a fost asociată cu glucoză, lipide și disfuncții endocrine. Studiile arată că pierderea în greutate singură nu poate fi cel mai bun indicator al sănătății, dar pierderea de grăsime viscerală joacă un rol critic în bunăstarea noastră metabolică.

Aceasta înseamnă că o creștere a grăsimilor viscerale poate avea un impact asupra tuturor, de la sănătatea hormonilor la nivelul colesterolului!

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...


Alimente care te scapă de grăsimea viscerală

Și totuși, potrivit eatthis.com, anumite alimente pot avea un impact direct asupra compoziției corpului și pot juca un rol în scăderea țesutului adipos visceral!

1. Peștele gras

Peștii grași – cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul – sunt o sursă bună de acizi grași omega-3. Aceste soiuri speciale de pești sunt bogate în grăsimi sănătoase pentru inimă, proteine și vitamina D!

Anya Rosen,medic nutriționist, explică faptul că omega-3 sănătoși pentru inimă la peștii grași s-au dovedit

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

a beneficia de compoziția grăsimii corporale prin diferite mecanisme, cum ar fi îmbunătățirea sensibilității la insulină și combaterea inflamației.

Peștele gras este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine dietetice, care mărește rata metabolică și crește nivelul hormonilor de plenitudine, cum ar fi GLP-1, PYY și colecistochinina, afirmă Rosen.

2. Uleiul de cocos

Acest ulei tropical are o reputație proastă pentru conținutul său ridicat de grăsimi saturate. Cu toate acestea, studiile arată că tipul specific de grăsime din uleiul de cocos, trigliceridele cu lanț mediu,

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știți despre cancerul de stomac sau ...

pot reduce semnificativ cantitatea totală de grăsime stocată de organism, chiar și în contextul unui surplus caloric!

În acest caz, a mânca mai mult s-ar putea traduce de fapt prin arderea grăsimilor!

Cum putem reduce în mod eficient grăsimea de pe abdomen

3. Fasolea

Un studiu sugerează că a consuma mai multă fasole ar putea ajuta la scăderea acumulării totale de grăsime viscerală, anunță Nicole Stefanow, un dietetician din New York. Acest lucru se poate datora faptului că fasolea este o sursă excelentă de fibre solubile prebiotice.

Stefanow explică acest mecanism afirmând că, deși fibrele solubile nu pot fi digerate de propriile noastre corpuri, ele pot fi metabolizate și transformate în acizi grași cu lanț scurt (SCFA) de către microbii sănătoși din intestinul nostru. Studiile au legat SCFA de o scădere a grăsimii viscerale.

4. Iaurtul

Un studiu sugerează că aportul consistent de iaurt a scăzut cantitatea de țesut adipos abdominal stocat. Cu alte cuvinte, efectul probiotic al iaurtului a fost suficient pentru a îmbunătăți grăsimea corporală la persoanele care au consumat iaurt în mod constant.

Iaurtul este deosebit de echilibrat în macronutrienți și conține o sursă bună de proteine. Poate îmbunătăți sațietatea, vă ajută să rămâneți plin mai mult și reduce aportul global de calorii. În plus, iaurtul conține bacterii sănătoase, numite probiotice, care ajută la echilibrarea bacteriilor intestinale și la reducerea balonării sau a altor probleme digestive.

Un studiu a arătat că cei care au consumat în mod constant iaurt cu grăsime integrală au pierdut mai mult în greutate și și-au redus circumferința taliei pe parcursul unui an.

5. Ouăle

Un mic dejun bogat în proteine, cu conținut scăzut de glicemie, poate fi un bun început de zi pentru a pierde în greutate! Mai ales dacă vă bazați pe opțiunile de mic dejun bogate în carbohidrați, cum ar fi covrigi, cereale sau fructe!

Acest studiu a analizat compoziția macronutrienților din dietă. Adică, s-au uitat la cantitatea de proteine, grăsimi și carbohidrați consumate de participanți într-o zi. Au descoperit că, chiar și fără reducerea caloriilor, participanții au pierdut grăsime corporală viscerală atunci când au schimbat un carbohidrat pentru o alegere glicemică mai mică – cum ar fi o combinație de proteine / grăsimi.

Ouăle sunt o sursă perfectă de proteine și grăsimi sănătoase pentru a-ți începe ziua. Cercetătorii au mai remarcat că puteți redistribui grăsimea corporală, chiar și atunci când cântarul nu se mișcă!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri