Sari la conținut

Carbohidrați buni care te ajută să rămâi mai tânăr și să scapi de kilograme în plus

Carbohidrati
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Carbohidrații care reduc riscul de diabet și greutatea

Carbohidrați buni care te ajută să scapi de kilograme în plus. Dacă privești în juruș tău, vei găsi cu siguranță pe cineva care încearcă să slăbească.

Oamenii își reduc consumul de alimente, își schimbă dieta și încearcă alte moduri care îi pot ajuta să piardă kilogramele în plus.

Deși este important să reduceți consumul de carbohidrați, ar trebui să vă amintiți, de asemenea, că carbohidrații sunt o parte importantă a dietei dumneavoastră și nu trebuie reduși complet.

Carbohidrații oferă organismului energie, iar reducerea lor completă poate fi dăunătoare.

Prin urmare, este important să alegeți carbohidrați sănătoși care nu adaugă la greutatea dvs., ci, în schimb, vă oferă alți nutrienți esențiali, fiind în același timp și foarte sățioși.

Carbohidrați buni: te ajută să rămâi mai tânăr și să scapi de kilograme în plus

Iată câteva opțiuni pentru carbohidrați buni care vă ajută să rămâneți mai în formă și mai tânăr, în timp ce eliminați kilogramele în plus

1. Cartof dulce: Poate fi un plus grozav pentru mesele tale, ajutându-te să te menții sătul. Această legumă este, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu și vitamine precum A și C.

2. Porumb: Aceasta este o altă legumă care poate fi un plus grozav pentru dieta ta. Are o cantitate bună de carbohidrați, proteine și vitamina C; toate acestea ajută la menținerea sănătății corpului.

3. Ovăz: Ovăzul a devenit o alegere foarte populară pentru pierderea în greutate. Alături de carbohidrați, ovăzul are și proteine ​​și fibre prezente în ei. Cu toate acestea, persoanele care au tiroida sunt sfătuite cu strictețe împotriva consumului de ovăz.

4. Măr: Merele sunt cunoscute ca fiind extrem de sănătoase pentru organism, deoarece conțin mai mulți nutrienți esențiali. Alături de carbohidrați, merele au și vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele A și C, potasiu și fibre.

5. Quinoa: Este o cereală care conține carbohidrați prezenți și are un gust similar cu cel al altor cereale. Aceasta este, de asemenea, o sursă bună de proteine și minerale, cum ar fi magneziu, potasiu și fosfor.

6. Mango: Un favorit printre multe, mango este o sursă bună de carbohidrați, dar și de alți nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, C, potasiu și fibre.

7. Fasole roșie: Aceasta este o leguminoasă care este o sursă bună de mai mulți nutrienți esențiali. Fasolele sunt bogate în carbohidrați, proteine, fibre, fier și, de asemenea, potasiu. De asemenea, vă ajută să vă mențineți satul mai mult timp.

8. Banane: Acest fruct este, de asemenea, un favorit pentru mulți. Bananele au potasiu și vitaminele A și C prezente în ele împreună cu carbohidrații.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel