Sari la conținut

5 din 10 copii cu autism pot fi complet recuperați cu această terapie

5 din 10 copii cu autism pot fi complet recuperați dacă urmează terapia ABA în primii 2 ani de viață. În 2022, Asociația Autism Voice a susținut peste 750 de copii cu TSA:

  • 43% dintre beneficiarii asociației au peste 8 ani
  • Majoritatea beneficiarilor sunt copii care au început terapia încă de la 2 ani
  • Terapia intensivă din primii 2 ani pentru recuperarea semnificativă a unui copil este cruciala, iar Autism Voice a reusit sa sustina toti beneficiari asociatie, peste 400 de familii, cu 33.000 ore de terapie si multe resurse materiale si educationale gratuite
  • 70 de specialiști lucrează pentru Asociația Autism Voice și Institutul Autism Voice
  • Avem 15 ani de experienta, 7100 de profesori si parinti consiliati si 3000 de psihologi formati

Autism Voice a reușit, în 2022, să ofere terapie gratuită sau decontată parțial pentru 400 de familii ai căror copii suferă de tulburări din spectrul autist. Alte 350 de familii au fost sprijinite prin proiecte specifice.

Studiile internaționale arată că dacă de la vârsta de 2 ani sau chiar mai devreme, copiii cu autism încep un program intensiv de terapie ABA, de 20 – 30 de ore săptămânal, timp de doi ani fără întrerupere, se pot obține rezultate semnificative. 50% dintre copiii cu autism pot fi recuperați dacă beneficiazăde terapie intensivă în primii ani de viață.

Până la 30% dintre copii vor fi complet independenți, iar simptomele autismului dispar, 20% vor fi independenți și vor avea o viață normală, dar vor necesita îndrumare și consiliere deoarece vor avea oarecare dificultăți de adaptare la diferite situații sociale, comportamente ciudate, dificultăți de comunicare și menținere a relațiilor cu ceilalți. Dar restul de aproximativ 50% dintre copiii cu autism vor deveni adulți care au nevoie de suport din partea familiei.

Institutul Autism Voice a luat naștere în noiembrie 2022 tocmai din dorința de a ajuta toate persoanele afectate de tulburările din spectrul autist din România. Peste 40 de tineri sunt deja înscriși în programele de terapie dezvoltate de Institut – Life Autism, Social Skills Training și ABA Next Step.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel