Sari la conținut

5 greșeli frecvente cu prezervativul pe care ar fi bine să le eviți

infectii cu transmitere sexuala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
A explodat numărul cazurilor de infecții cu transmitere sexuală
5 greșeli frecvente cu prezervativul pe care ar fi bine să le eviți.
Prezervativele sunt folosite pentru a se asigura că activitatea sexuală este sigură, adică pentru a preveni riscul de sarcină nedorită sau de infecții cu transmitere sexuală. Prezervativul este, în acest moment, cea mai bună protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală și a HIV.
Cu toate acestea, pentru a fi sigur ca păstrezi riscul scăzut de infecție este important nu doar să folosești prezervativul corect și regulat, ci să și eviți greșeli comune care apar mai des decât ți-ai imagina.
Foarte puțini bărbați cunosc faptul că prezervativele sunt eficiente doar în 97 la sută din timp. Nu se va rupe întotdeauna, atunci de ce sunt prezervativele eficiente doar în proporție de 97%?

Un aspect este să nu știi cum să-l folosești corect. În ciuda mai multor surse despre educație sexuală în școli și în orice spațiu posibil, mulți oameni încă nu știu cum să folosească prezervativul corect.

5 greșeli frecvente cu prezervativul pe care ar fi bine să le eviți

Prezervativele sunt folosite pentru a se asigura că activitatea sexuală este sigură, adică pentru a preveni riscul de sarcină nedorită sau de infecții cu transmitere sexuală. În timp ce prezervativele sunt disponibile pentru bărbați și femei, prezervativele masculine sunt utilizate pe scară largă.

Aruncă o privire la unele dintre cele mai frecvente greșeli ale prezervativelor făcute de bărbați:

1. Nu este purtat la momentul potrivit: În căldura momentului, este posibil să ratezi mai întâi purtarea prezervativului. Cu toate acestea, rămâne faptul că a face acest lucru poate fi la fel de nesigur ca și a nu purta prezervativul. Angajarea în actul sexual și apoi purtarea unui prezervativ poate crește riscul de BTS sau ITS. În unele cazuri, lichidul pre-ejaculare poate duce, de asemenea, la o sarcină nedorită.

2. Îndepărtarea acestuia prea devreme: Purtarea prea târziu sau îndepărtarea prea devreme – în ambele cazuri, eficiența prezervativelor devine subiectivă. Oricât de puternic ar fi, nu ceda îndemnului de a scoate prezervativul înainte de a ejaculare dacă nu vrei să planifici o sarcină.

3. Nu se lasă spațiu la vârf: Prezervativele rupte sunt mai frecvente decât recunosc oamenii. Unul dintre motivele cheie ar putea fi faptul că nu strângeți vârful prezervativului după ce l-ați purtat. Deși este important să lăsați puțin spațiu deasupra pentru material seminal, este la fel de important să apăsați aerul din acesta.

4. Nu se verifică dacă este deteriorat: Uneori, un prezervativ poate fi deteriorat de la început – poate fi fie rupt, fie să nu fie suficient de puternic pentru a suporta frecarea. Prin urmare, se recomandă să vă opriți, să vă gândiți și apoi să continuați – asigurați-vă că prezervativul este bun de utilizat înainte de a regreta rezultatul mai târziu.

5. Folosirea unui lubrifiant pe bază de ulei: Când un prezervativ din latex intră în contact cu un lubrifiant pe bază de ulei, este mai probabil să se rupă în timpul actului sexual. Uleiul slăbește latexul, făcându-l mai predispus la rupere.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel