Sari la conținut

5 lucruri pe care le poate spune aspectul limbii tale despre sănătatea ta generală

aspectul limbii tale

În medicina chineză, limba este utilizată ca sursă pentru diagnostic, deoarece are indicatori vizuali care pot duce la rădăcina problemelor. În acupunctură este un instrument major utilizat pentru diagnostic și tratament.

Iată cum să vă folosiți limba pentru diagnostic:

Culoarea limbii

Dacă limba dvs. este într-adevăr roșie, ar putea indica faptul că corpul este supraîncălzit. Este posibil să vă simțiți înfierbântat, să transpirați, să adormiți cu dificultăți, să visați intens, să vă confruntați cu o constipație, scaun întunecat și miros înțepător, senzația de foame. Aceste simptome ar putea semnala o tiroidă hiperactivă, hipertensiune arterială și / sau menopauză.

Dacă limba dvs. este palidă, aceasta poate însemna că există probleme cu digestia, energia și fluxul sanguin. Este posibil să aveți letargie, ten palid, amețeală (în special în picioare), dificultăți de respirație, mișcare lentă a intestinului, balonare după masă, perioadă slabă (una sau două zile), producție mică sau deloc de lapte după travaliu. Este posibil să aveți, de asemenea, următoarele tulburări: tensiune arterială scăzută, anemie, infertilitate și / sau avorturi spontane frecvente.

Dacă limba dvs. este purpurie sau întunecată, aceasta poate indica lipsa unei circulații sanguine adecvate. De asemenea, este posibil să aveți dureri ale corpului, rigiditate articulară, a gâtului și umărului, dureri în piept, dureri de cap sau dureri menstruale cu cheaguri de sânge și sângerări maronii. Aceste persoane pot suferi tulburări precum endometrioza, ovarele polichistice, migrenele și artrita.

Umedă sau uscată

Dacă limba dvs. are un strat gros de grăsime, acest lucru se poate datora faptului că consumați prea multe alimente grase, împovărătoare. Acest lucru se datorează faptului că corpul dvs. nu poate scăpa de grăsime sau pentru că sunteți deja deshidratat și capacitatea apei este tulbure și groasă, provocând un nivel diferit de deshidratare. Cu această acoperire a limbii, puteți suferi de simptome precum brațele și picioarele grele, balonare, lipsa de energie, articulații rigide, creștere în greutate, mișcare lentă a intestinului. Aceste persoane tind să aibă colesterol ridicat sau ficat gras.

O acoperire inegală poate indica faptul că există probleme cu absorbția în stomac și ficat. Arsuri la stomac, dureri de stomac, somn întrerupt, piele uscată și disconfort la nivelul corpului. Aceste persoane pot avea, de asemenea, probleme cu ficatul, stomacul sau ulcerul gastric.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel