Sari la conținut

5 lucruri pe care oamenii cu depresie funcțională înaltă vor să le știi despre ei

depresie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Depresia se accentuează în perioada sarbatorilor

5 lucruri pe care oamenii cu depresie funcțională înaltă vor să le știidespre ei.

Lumea de astăzi este plină de oameni care suferă de o mulțime de probleme. Deși putem să îi ajutăm pe unii dintre ei doar fiind prin preajmă, sugerând ajutor sau chiar dacă medicii ajută cu tratament, mulți dintre prietenii sau membrii familie noastre nu sunt niciodată detectați.

Depresia cu funcționare înaltă sau distimia este o tulburare majoră care este foarte greu de depistat pentru că de cele mai multe ori cei care o au dau impresia că totul este în regulă.

Sunt perfecționiști care se ridică la înălțimea unei anumite imagini,sunt cei care își împing sentimentele.

Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate Mintală a sugerat că aproximativ 16,2 milioane de americani au avut cel puțin un episod de depresie majoră. Deși semnele depresiei cu funcționare înaltă nu sunt evidente, trecerea peste zi este cu adevărat obositoare.

5 lucruri pe care oamenii cu vor funcțională înaltă doresc să le știidespre ei

Iată câteva lucruri pe care oamenii cu această tulburare ar dori să le știi:

1. Sunt foarte capricioși: Oamenii care suferă de depresie funcțională înaltă sunt extrem de capricioși și negativi în atitudinea lor. A-și ascunde adevăratele sentimente devine parte din personalitatea lor.

2. Sunt super leneși: Dacă cineva își ia timp pentru a îndeplini o sarcină sau se simte fără de enrgie pentru a face ceva, este descris ca leneș, fără ca nimeni să-și dea seama de motivul din spatele acesteia.

3. Sunt mereu foarte critici cu ei înșiși: Cei care suferă de depresie funcțională înaltă se critică mereu pe ei înșiși și nu se simt niciodată bine.

4. Au probleme corporale foarte mari: Se luptă în mod constant cu problemele corporale, iar greutatea lor fluctuează, fără măcar să fie pe un plan de dietă.

5. Întotdeauna încearcă să arate normal: Totul la ei pare în regulă, deoarece se chinuie să arate normal, dar suferă în interior.

Este important să rețineți! Dacă dumneavoastră sau oricine din jur suferiți de simptomele oricărui tip de depresie, inclusiv depresie înalt funcțională, ar trebui să căutați ajutor de la un profesionist în sănătate mintală care, pe lângă o evaluare corectă, poate, de asemenea, să stabilească un curs de tratament corespunzător.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel