marți, august 16, 2022

Liber la psiholog! Președintele Franței a făcut marele anunț: „Sănătatea mintală este o problemă majoră/ În jur de 20% din francezi suferă de depresie”

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că pandemia de coronavirus va avea un impact de anvergură pe termen lung asupra sănătății mintale. Multe țări din  Europa și nu numai acordă un interes real problemei sănătății mentale, la nivel național.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

De pildă, un sondaj realizat de autoritățile franceze la începutul lunii septembrie a descoperit că 10% din respondenți au avut gânduri sinucigașe anul acesta, un număr dublu față de anii de dinaintea pandemiei.

Liber la psiholog! Președintele Franței a făcut marele anunț

În acest context, anunțul președintelui Emmanuel Macron nu poate decât să aducă speranță și ușurare pentru cei care caută tratamente specializate. Potrivit unui anunț făcut de președintele Franței, etatamentul pentru tulburările psihologice va fi decontat de stat, începând de anul viitor.

Guvernul a promis să creeze locuri de muncă în centrele de sănătate mintală de stat din toată țara pentru a se asigura că persoanele din regiunile rurale, care uneori trebuie să aștepte luni pentru o programare, să aibă un acces mai bun la îngrijire.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Profesioniștii francezi din domeniul sănătății mentale spun că un efort național pentru a îmbunătăți accesul la serviciile de terapie era necesar de mult timp. Pandemia doar a agravat problemele de sănătate mintală.

„Nu am vrut să vedem importanța sănătății mintale și ne-a explodat în față faptul că sănătatea o cuprinde și pe aceasta”, a declarat Emmanuel Macron în timpul unei conferințe cu profesioniști din domeniu, anunțând noile măsuri, potrivit ABC News.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

„Consecințele pandemiei sunt la fel de tangibile în domeniul sănătății mintale”, a subliniat acesta.

Sănătatea mintală este o problemă majoră care este insuficient abordată în țara noastră. Mijloacele furnizate pentru această problemă de-a lungul anilor nu au fost la înălțimea sarcinii.”

Acesta a vorbit despre creșterea vertiginoasă a numărului de copii care ajung la psiholog și de cea a numărului de tentative de suicid, în special în rândul adolescenților.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

„În jur de 20% din francezi suferă de depresie”, a mai ”, a spus Macron.

Numărului de persoane care suferă de anxietate, despresie, adicții și alte probleme psihologice a crescut simțitor pe perioada pandemiei

Guvernul francez a extins, astfel, acest serviciu pentru toți francezii care au o trimitere de la medicul de familie în acest sens. Anterior, guvernul anunțase că, în cursul acestui an, că va oferi ședințe de terapie gratuite pentru copii și tineri.

Un sondaj realizat de autoritățile franceze la începutul lunii septembrie a descoperit că 10% din respondenți au avut gânduri sinucigașe anul acesta, un număr dublu față de anii de dinaintea pandemiei.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Alte sondaje realizate în Franța anul trecut au indicat o creștere vertiginoasă a cazurilor de depresie, mai ales în rândul persoanelor fără loc de muncă, a celor cu probleme financiare și a tinerilor adulți.

În numeroase țări profesioniștii din domeniul sănătății mintale au avertizat că izolarea din perioada pandemiei a amplificat sentimentele de deznădejde și au afectat profund oamenii. Sistemele de sănătate publică din Marea Britanie, Germania și alte câteva țări finanțează deja ședințele de terapie.

Speciliștii vorbesc despre o creștere abruptă a numărului de persoane care suferă de anxietate, despresie, adicții și alte probleme psihologice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private