Sari la conținut

5 MITURI despre VASECTOMIE

Vasectomia este o procedură exclusiv pentru bărbaţi şi o metodă contraceptivă de lungă durată pentru cupluri. Vasectomia este o operaţie, care le păstrează bărbaţilor capacitatea de a activa sexual, însă, fără a putea lăsa o femeie gravidă.

Iată care sunt principalele MITURI şi de ce anume se tem bărbaţii cel mai mult

1. Nu voi putea ejacula după vasectomie

Dacă ai putut să ejaculezi înainte de vasectomie, vei putea să o faci şi după aceasta.  Lichidul seminal este produs în prostată şi în vasele seminale, care nu sunt tăiate în timpul vasectomiei. Lichidul care vine din testicule reprezintă mai puţin de 1% din cantitatea totală de spermă care se ejaculează în total.

2. Vasectomia îmi va scădea nivelul de testosteron

Parţial adevărat, testiculele produc spermă şi testosteron, însă, testiculele transportă testosteronul în sistemul sanguin, iar scăderea acestuia nu este o consecinţă a vesectomiei.

3. Vasectomia o să-mi dea cancer de prostată

Acesta este un mit, care a început cu 15 ani în urmă, în medicina de specialitate. Cancerul de prostată nu are nimic de-a face cu sperma. Bărbaţii care fac o vasectomie, vor fi mult mai mult monitorizaţi decât cei care nu fac o astfel de operaţie, dar doar pentru vasectomie şi nu din cauza cancerului de prostată.

4. Vasectomia îmi va tăia producţia de spermă

Vasectomia doar blochează producţia de spermă. Organismul va produce în continuare lichid seminal, doar că nu va avea unde să se ducă. Dacă un bărbat nu ejaculează pentru 5 zile, lichidul seminal va muri, apoi, spermatozoizi noi se vor produce. După vasectomie, se întâmplă acelaşi lucru, indiferent dacă sperma este evacuată sau nu.

5. Este mai uşor pentru femeie să îşi lege trompele uterine

Legarea trompelor uterine se face sub anestezie epidurală şi are o rată a complicaţiior post-operatorii mult mai mare, decât o vasectomie care durează 10-20 de minute

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel