Sari la conținut

5 motive pentru care ar trebui să adaugi apa de cocos în dieta ta. Beneficii uimitoare pentru sănătate

5 motive pentru care ar trebui să adaugi apa de cocos în dieta ta. Beneficii uimitoare pentru sănătate.

Cererea de băuturi răcoritoare crește în timpul sezonului de vară și când vorbim despre băutura ideală de vară, cum să uităm de clasica apă de cocos?

Apa de cocos poate revitaliza eficient organismul într-o zi fierbinte. Dar bunătatea apei de nucă de cocos nu se oprește la proprietatea sa de completare/ înlocuire a apei. Această băutură poate oferi și multiple beneficii pentru sănătate.

5 motive pentru care ar trebui să adaugi apa de cocos în dieta ta

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale apei de cocos:

1. Îmbunătățește sănătatea pielii: Apa de cocos este o sursă bogată de antioxidanți și poate avea beneficii excelente pentru sănătatea pielii și a părului.

2. Este bogat în potasiu: Dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți îndeplini cerințele de potasiu ale organismului tău, nu ar trebui să lași apa de cocos din alimentație.

3. Este hidratantă: Această băutură poate compensa pierderea de apă în timpul verii datorită proprietăților sale hidratante.

4. Este prietenoasă cu diabetul: Spre deosebire de alte băuturi dulci de vară, apa de cocos are un conținut scăzut de calorii, ceea ce o face prietenoasă cu diabetul.

5. Are un conținut scăzut de calorii: Pe lângă faptul că este săracă în zahăr, apa de cocos are și conținut zero de grăsimi. Acest lucru îl face o băutură excelentă, prietenoasă cu greutatea.

Ce este apa de nucă de cocos?

Apa de nucă de cocos este un lichid transparent, limpede, care este extras din nucă de cocos imatură, verde. Nu trebuie confundat cu laptele de nucă de cocos, care este alb, fabricat din nucă de cocos coaptă și este bogat în calorii. În medie, apa de nucă de cocos are între 17 și 20 de calorii pe 100 ml, dar conține substanțe nutritive importante, cum ar fi fier, potasiu, sodiu, magneziu și calciu.

Apa de cocos are aceeași structură ca și plasma sangvină. De fapt, s-a folosit în trecut cu succes pentru a hidrata intravenos (prin perfuzii) organismul persoanelor bolnave puternic deshidratate.  Ca și băutură hidratantă, mineralizantă și electrolizatoare, însă, apa de cocos nu prea are egal.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: