Sari la conținut

5 reguli de dietă pentru a pierde în greutate fără a te simți obosit

Reguli de dietă pentru a pierde în greutate fără a te simți obosit. Toată lumea își dorește un corp în formă în această vară, iar majoritatea oamenilor recurg la săritul peste mese sau la mâncatul mai puțin pentru a realiza acest lucru.

Acest lucru le poate arăta rezultate instantanee, dar poate provoca oboseală severă și poate afecta bunăstarea. Fitness-ul care reflectă corpul tău tonifiat este ceea ce plătește munca ta grea.

Pentru a vedea rapid rezultatele antrenamentului, o dietă bună ar trebui să fie mereu sub control pentru a obține pierderea în greutate.

5 reguli de dietă pentru a pierde în greutate fără a te simți obosit

Iată cinci moduri simple de a face acest lucru:

  • Consumați suficiente proteine: Faceți-vă obiceiul să includeți o sursă bună de proteine slabe la fiecare masă.

„Proteinele ajută la construirea și repararea țesutului muscular. Urmărește aproximativ 0,8 până la 1 gram de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi. Sursele bune de proteine includ puiul, curcanul, peștele, tofu, lintea, iaurtul grecesc și ouăle”, a spus dr. Rohini Patil, MBBS, nutriționist certificat.

Citeste si:
  • Acordați prioritate alimentelor integrale: Faceți din alimentele întregi, neprocesate, baza dietei dumneavoastră.

Acestea au fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Aceste alimente sunt de obicei mai dense în nutrienți, oferă energie susținută și susțin sănătatea generală.

  • Controlați dimensiunea porțiilor: Fiți atenți la mărimea porțiilor pentru a preveni supraalimentarea.

Folosind farfurii și boluri mai mici, acordați atenție semnelor de foame și de sațietate ale corpului. Mâncatul încet și savurând fiecare mușcătură vă poate ajuta să vă simțiți mai mulțumiți cu porții mai mici, ceea ce în cele din urmă îmbunătățește și digestia.

  • Limitați zaharurile adăugate: Minimizează-ți aportul de zaharuri adăugate, care pot contribui la creșterea în greutate și pot împiedica progresul.

„Fiți atenți la băuturile dulci, gustările procesate, deserturile și condimentele îndulcite. Prietenul de dulce poate fi fructe întregi”, spune dr. Patil. 

  • Rămâneți hidratat: Este foarte important să bei o cantitate adecvată de apă pe parcursul zilei. Apa ajută la menținerea funcțiilor corporale adecvate, ajută la digestia și vă poate susține obiectivele de fitness.

Încercați întotdeauna să încercați să beți cel puțin 8 căni (64 uncii) de apă în fiecare zi sau mai mult dacă sunteți activ fizic și aveți nevoie de acel nivel de hidratare.

„Nu uitați, aceste obiective ar trebui să fie adaptate nevoilor și preferințelor dumneavoastră individuale. Consultarea unui dietetician sau nutriționist înregistrat poate oferi îndrumări personalizate pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele nutriționale specifice”, adaugă dr. Patil.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.