Sari la conținut

5 sfaturi simple pentru a evita balonarea

balonare
Srsa foto: arhiva Doctorul Zilei
Zahărul ascuns din alimente poate provoca gaze și balonare

5 sfaturi simple pentru a evita balonarea.

S-a văzut adesea că, în ciuda îngrijirii sănătății și a unei alimentații sănătoase, unele probleme legate de sănătate încă apar și persistă. Problema balonării este și una dintre acestea. Deși balonarea a devenit obișnuită în zilele noastre, putem scăpa de ea recunoscând motivele.

O dietă dezechilibrată, a nu mesteca corect alimentele și a nu bea suficientă apă provoacă balonare. Acest lucru duce la o burtă umflată și, uneori, vă face să vă simțiți neliniştit și incomod.

Iată cum puteți scăpa de balonare.

Sfaturi pentru a evita balonarea: Mestecați mâncarea

Alimentele trebuie mestecate întotdeauna corect, deoarece acest lucru face ca bolul alimentar să fie mai ușor de digerat. Pe de altă parte, dacă înghiți mâncarea fără a o mesteca corect, aceasta nu se digeră și te confrunți cu balonare.

Concentrați-vă doar pe mâncarea

Adesea, în timp ce mâncăm mâncare, în loc să ne concentrăm pe mâncare, suntem absorbiți de televizor sau smartphone. Într-o astfel de situație, stadiul cefalic nu este inițiat pentru a digera alimentele. Acest lucru duce, de asemenea, la balonare.

Sfaturi pentru a evita balonarea: Evitați să beți apă în timpul mesei

Unii oameni au obiceiul de a bea apă în timp ce mănâncă. Dacă bei prea multă apă în timp ce mănânci devine un motiv de balonare. Când bem mai multă apă, în timp ce ne mâncăm, acidul diluat prezent în stomac începe să se topească. Din acest motiv, sistemul digestiv devine slab și alimentele nu sunt digerate rapid.

Nu mâncați mâncare în grabă

Din cauza programului încărcat, unii oameni nici măcar nu au suficient timp pentru a-și mânca mesele. Au tendința de a-și termina mâncarea în grabă. Dar, atunci când mănânci în grabă, alimentele nu se digeră ușor și asta duce la gaze, constipație sau indigestie. Aceste probleme duc și la balonare.

Sfaturi pentru a evita balonarea: Bea multă apă pe parcursul zilei

A nu bea suficientă apă poate duce la probleme precum dureri de stomac, gaze și aciditate. Acest lucru provoacă și balonare. Prin urmare, pentru a ține la distanță problema balonării, bea cel puțin doi litri de apă pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel