5 Simptome pe care niciun bărbat nu ar trebui să le ignore

5 Simptome pe care niciun bărbat nu ar trebui să le ignore
5 Simptome pe care niciun bărbat nu ar trebui să le ignore

  1. Scurtarea respiraţiei

Durerea în piept nu este singurul simptom al atacului de cord. Simptomele sunt diferite şi unice în funcţie de persoană. De exemplu, dacă nu reuşiţi să vă recăpătaţi suflul în urma unei simple plimbări pe jos, este un semn al ischemiei coronariene, un blocaj parţial sau total al arterei care transportă sânge către inimă (un blocaj total al acestei artere poate cauza un atac de cord). Este necesar să mergeţi la medic dacă vă confruntaţi cu durere în piept sau scurtarea respiraţiei.

  1. Scădere neaşteptată în greutate

Dacă nu faceţi eforturi în acest sens, scăderea în greutate fără motiv reprezintă un motiv de îngrijorare. De aceea, trebuie să mergeţi la doctor dacă vi se întâmplă acest lucru.

  1. Urinare frecventă

Urinarea frecventă poate fi un semn de diabet sau de mărire a prostatei. Persoanele care au diabet merg des la toaletă din cauza excesului de zahăr din sânge. Potenţialele simptome ale problemelor de prostată includ jet scăzut al urinei, disconfort în zona pelviană sau prezenţa sângelui în urină. Vorbiţi cu doctorul dacă apar aceste simptome.

  1. Sforăit

Sforăitul cronic şi zgomotos poate fi un semn al apneei în somn- o afecţiune în care muşchii gâtului se relaxează şi blochează temporar aerul. Poate cauza probleme de respiraţie şi tulburăi ale somnului. Netratate, problemele cu somnul precum apneea pot cauza hipertensiune pulmonară, o afecţiune gravă a plămânilor care poate duce la stop cardiac.

  1. Modificări ale țesutului din zona pieptului

Majoritatea bărbaţilor cred că doar femeile pot face cancer de sân, total neadevărat. De fapt, peste 1000 de bărbaţi, în special cei în vârstă sunt diagnosticaţi anual cu cancer de sân. Dacă simţiţi un nodul, îngroşarea ţesutului din zona pieptului, schimbarea culorii mamelonului consultaţi medicul.

 

 

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox