Sari la conținut

5 soluții naturale pentru eliminarea punctelor negre

punte negre
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remedii eficiente pentru punctele negre

5 soluții naturale pentru a elimina punctele negre. Să te întorci la pielea de bebeluș luptând împotriva punctelor negre este mai ușor decât crezi. Prima greșeală este să încerci să le îndepărtezi cu unghiile, această tehnică favorizează infecția și, potrivit experților, fața ta va fi plină de cicatrici.

Spre deosebire de acnee, care sunt adesea de origine hormonală, punctele negre sunt aglomerări de grăsime care se acumulează în porii pielii și care capătă această culoare atunci când intră în contact cu bacteriile și cu aerul. Aceste puncte negre pot fi îndepărtate cu ajutorul unor soluții naturale:

5 soluții naturale pentru eliminarea punctelor negre

Pasul 1: deschideți porii
Înainte de a curăța pielea în profunzime, porii trebuie să fie deschiși. Pentru a face acest lucru, umpleți pur și simplu un recipient cu apă clocotită, aplecați-vă deasupra lui cu un prosop pe cap, ca și cum ați inhala, și stați acolo câteva minute. Uscați fața tamponând ușor cu un prosop.

Pasul 2: Purificați
Odată ce pielea este pregătită pentru a fi curățată, alegem metoda care ne inspiră cel mai mult pentru a purifica porii.

Apoi folosește ingredientele magice precum:

Lămâia

Acest ingredient magic este indispensabil pentru dezinfectarea și eliminarea punctelor negre. Nu numai că servește ca ingredient de bază în orice rutină de îngrijire a pielii, dar poate fi folosită și singură, pură, pentru a obține o piele curată.

Cum se priocedează? Stoarceți o lămâie și păstrați sucul într-un recipient care poate fi păstrat în frigider. Folosind vată de bumbac sau o periuță de dinți curată și moale, aplicați-o pe zonele ce urmează a fi tratate. Lăsați să se usuce și repetați în fiecare seară, înainte de culcare.

Roșii
Tăiați felii de diferite mărimi, întindeți-vă și puneți-le pe față până când o acoperă complet. Lăsați-le să acționeze timp de 15-20 de minute. Proprietățile dezincrustante și dezinfectante ale roșiilor vor ajuta să scăpați de punctele negre. După ce a trecut timpul, clătiți cu apă caldă și uscați-vă cu un prosop.

Albuș de ou. Ești în căutarea unei măști ușoare pentru a-ți trata pielea? Nimic mai simplu. Pur și simplu bateți un albuș de ou și adăugați câteva picături de lămâie. Aplicați pe față, concentrându-vă pe zona T (frunte, nas, bărbie), lăsați să acționeze timp de 15 minute și clătiți ușor.

Bicarbonatul de sodiu. Acțiunea exfoliantă a bicarbonatului este foarte eficientă împotriva punctelor negre. Amestecați două linguri de pulbere cu o jumătate de suc de lămâie pentru a forma o pastă groasă. Aplicați-o pe zonele care trebuie tratate și lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 20 de minute înainte de a clăti cu apă rece.

Iaurt. Dacă te sperie ideea de a aplica roșii sau bicarbonat pe pielea ta sensibilă, poți opta  pentru masca cu iaurt. Amestecați două linguri de iaurt simplu cu o jumătate de lingură de suc de lămâie, aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de cincisprezece minute. Clătiți cu apă călduță și admirați rezultatul, potrivit Sante Magazin.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel