5 trucuri cu ajutorul cărora vă menţineţi greutatea sub control

Obezitatea creşte riscul unor boli grave precum afecţiunile inimii, diabetul, hipertensiunea sau cancerul. O alimentaţia sănătoasă este principala modalitate prin care evitaţi îngrăşatul excesiv şi afecţiunile asociate acestuia.

Iată câteva obiceiuri alimentare sănătoase:

  1. Alegeţi alimente bogate în fibre

Fibrele sunt foarte eficiente deoarece stimulează metabolismul şi în plus, alimentele bogate în fibre sunt delicioase şi conţin puţine calorii. Potrivit unui studiu al Departamentului American de Agricultură şi Nutriţie, femeile care şi-au dublat cantitatea de fibre consumată, şi-au redus absorbţia caloriilor cu 90%.

  1. Combinaţi fibrele cu proteinele la fiecare masă

Fibrele şi proteinele sunt două categori de nutrienţi a căror digestie durează cel mai mult. Această combinaţie ţine sub control nivelul glucozei, oferă energie din plin şi vă scapă de pofta de dulce.

  1. Condimentaţi-vă mâncarea

Ardeiul, scorţişoara sau piperul cresc temperatura corpului şi astfel este stimulat procesul de ardere al caloriilor. În plus, piperul întăreşte vasele de sânge şi scade nivelul colesterolului. Potrivit unei cercetări publicate în jurnalul Diabet Care, consumul unei linguri de scorţişoară pe zi, scade considerabil nivelul colesterolului. Un alt studiu efectuat de cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanţă care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul.

  1. Beţi apă rece

Cercetătorii germani au descoperit că şase căni de apă rece pe zi duc la pierderea a cinci kg pe an. Acest lucru e posibil datorită efortului pe care îl depune organismul pentru a aduce apa la temperatura corpului.

5. Mâncaţi câte puţin de cinci-şase ori pe zi

Când nu măncăm, organismul începe să stocheze resursele de energie, iar metabolismul va fi încetinit. ,,Când sărim peste o masă sau ţinem o dietă foarte strictă, organismul crede că urmează o perioadă de înfometare şi reacţionează încetinind metabolismul.

Se conservă depozitele de grăsime, iar pierderea în greutate are loc în special prin pierderea apei şi a muşchilor. Pentru a mări metabolismul e indicat să mâncăm de cinci-şase ori pe zi, trei mese principale şi gustări între ele”, recomandă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

Recent Posts

Lista alimentelor care macină creierul

Există mai multe tipuri de alimente și băuturi al căror consum ar trebui să îl…

29 de minute ago

7 semne nebănuite care indică diabetul

Mulți oameni trăiesc cu diabet fără să bănuiască acest lucru, iar acest lucru se datorează…

59 de minute ago

Horoscop RUNE luna Mai. Mihai Voropchievici: O lună mai anevoioasă pentru EI. Trebuie să fie rezistenți

Horoscop rune mai 2024. Mihai Voropchievici vine cu predicții inedite legate de perioada următoare. Se…

o oră ago

Alimente care ne pot trimite la urgențe de 1 Mai şi de Paşte. Medic: Atenţie la cumpărături, dar şi acasă

Medicul Voichița Lăzureanu, șef de secție la „Victor Babeș” Spitalul din Timișoara, a detaliat la…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Patimilor

Săptămâna Mare, numită și Săptămâna Patimilor, este reprezentată de ultima săptămână din postul Sfintelor Paște.…

2 ore ago

5 cele mai mari mistere din viața lui Iisus

Știți totul despre nașterea din Fecioară, despre apostoli, despre răstignire și înviere, dar există unele…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia