Categories: Stil de viaţă

6 alimente pe care să nu le mâncați NICIODATĂ pentru a vă proteja inima

6 alimente pe care să nu le mâncați niciodată. Sănătatea inimii este unul dintre cei mai importanți parametri ai bunăstării, mai ales într-o epocă în care cel mai mare număr de decese din lume este pus pe seama bolilor cardiovasculare.

Definită de factori precum tensiunea arterială și colesterolul, sănătatea inimii este influențată în mare măsură de alegerile legate de stilul de viață, și anume dietă, fitness, consumul de alcool și tutun sau stres. Iar dieta este cel mai important factor responsabil.

În ultimele luni, persoanele cu vârsta de 40 de ani și mai puțin, chiar și de 13 ani, au suferit de atacuri de cord. Mai multe celebrități, de asemenea, au cedat stopurilor cardiace și altor crize cardiovasculare, iar acest lucru pune în atenție BCV și prevenirea acesteia.

În ceea ce privește alimentația, medicii sfătuiesc rutina mediteraneană pentru a menține inima sănătoasă și recomandă abținerea de la alimentele procesate.

6 alimente pe care să nu le mâncați NICIODATĂ pentru a vă proteja inima

Și, deși există alimente sănătoase și nesănătoase care afectează sănătatea inimii, există 6 astfel de opțiuni alimentare care sunt total nocive.

Citiți mai departe pentru a afla care sunt acestea.

 1. Chipsuri: Chipsurile de cartofi sunt gustări convenabile, rapide și delicioase. Dar, în adevăr, sunt pline de arome artificiale, conservanți, ulei și sodiu, care nu numai că contribuie la obezitate, ci și crește tensiunea arterială, crescând astfel riscul de boli de inimă sau accident vascular cerebral.

SURSĂ FOTO: PEXELS

 2. Cârnați: Cârnații ar putea părea o alegere înțeleaptă și mai sănătoasă, dar nu sunt. În schimb, acest aliment este plin de calorii, sare și grăsimi saturate care ridică nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale. Studiile îl asociază și cu cancerul.

3. Prea multe proteine: Proteinele sunt o necesitate pentru o inimă și o greutate corporală sănătoasă, dar trebuie să optați pentru tipul și cantitatea potrivite pentru a menține și o greutate corporală și o inimă sănătoase. Consumul de prea multe proteine poate afecta rinichii și poate chiar crește riscul de insuficiență cardiacă cu 33%.

4. Uleiul de nucă de cocos: Uleiul de nucă de cocos este adesea văzut ca o alegere sănătoasă pentru inimă. Cu toate acestea, este încărcat cu grăsimi saturate care pot provoca blocări ale arterelor, o afecțiune cunoscută sub numele de ateroscleroză.

5. Băuturi energizante: De asemenea, băuturile energizante nu sunt o alegere inocentă, pentru că sunt bogate în arome artificiale, zaharuri ascunse și cofeină, care pot induce probleme cardiace, aritmie și hipertensiune arterială. Alternativ, bea cafea fără zahăr.

6. Budincă (deserturile, în general): La o ocazie fericită, budinca devine irezistibilă. Cu toate acestea, conținutul ridicat de zahăr și caloriile pot contribui activ la creșterea în greutate, obezitate, rezistență la insulină și orele suplimentare, diabet de tip 2.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

24 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

54 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică