Sari la conținut

6 alimente pe care să nu le mâncați NICIODATĂ pentru a vă proteja inima

6 alimente pe care să nu le mâncați niciodată. Sănătatea inimii este unul dintre cei mai importanți parametri ai bunăstării, mai ales într-o epocă în care cel mai mare număr de decese din lume este pus pe seama bolilor cardiovasculare.

Definită de factori precum tensiunea arterială și colesterolul, sănătatea inimii este influențată în mare măsură de alegerile legate de stilul de viață, și anume dietă, fitness, consumul de alcool și tutun sau stres. Iar dieta este cel mai important factor responsabil.

În ultimele luni, persoanele cu vârsta de 40 de ani și mai puțin, chiar și de 13 ani, au suferit de atacuri de cord. Mai multe celebrități, de asemenea, au cedat stopurilor cardiace și altor crize cardiovasculare, iar acest lucru pune în atenție BCV și prevenirea acesteia.

În ceea ce privește alimentația, medicii sfătuiesc rutina mediteraneană pentru a menține inima sănătoasă și recomandă abținerea de la alimentele procesate.

6 alimente pe care să nu le mâncați NICIODATĂ pentru a vă proteja inima

Și, deși există alimente sănătoase și nesănătoase care afectează sănătatea inimii, există 6 astfel de opțiuni alimentare care sunt total nocive.

Citiți mai departe pentru a afla care sunt acestea.

 1. Chipsuri: Chipsurile de cartofi sunt gustări convenabile, rapide și delicioase. Dar, în adevăr, sunt pline de arome artificiale, conservanți, ulei și sodiu, care nu numai că contribuie la obezitate, ci și crește tensiunea arterială, crescând astfel riscul de boli de inimă sau accident vascular cerebral.

SURSĂ FOTO: PEXELS

 2. Cârnați: Cârnații ar putea părea o alegere înțeleaptă și mai sănătoasă, dar nu sunt. În schimb, acest aliment este plin de calorii, sare și grăsimi saturate care ridică nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale. Studiile îl asociază și cu cancerul.

3. Prea multe proteine: Proteinele sunt o necesitate pentru o inimă și o greutate corporală sănătoasă, dar trebuie să optați pentru tipul și cantitatea potrivite pentru a menține și o greutate corporală și o inimă sănătoase. Consumul de prea multe proteine poate afecta rinichii și poate chiar crește riscul de insuficiență cardiacă cu 33%.

4. Uleiul de nucă de cocos: Uleiul de nucă de cocos este adesea văzut ca o alegere sănătoasă pentru inimă. Cu toate acestea, este încărcat cu grăsimi saturate care pot provoca blocări ale arterelor, o afecțiune cunoscută sub numele de ateroscleroză.

5. Băuturi energizante: De asemenea, băuturile energizante nu sunt o alegere inocentă, pentru că sunt bogate în arome artificiale, zaharuri ascunse și cofeină, care pot induce probleme cardiace, aritmie și hipertensiune arterială. Alternativ, bea cafea fără zahăr.

6. Budincă (deserturile, în general): La o ocazie fericită, budinca devine irezistibilă. Cu toate acestea, conținutul ridicat de zahăr și caloriile pot contribui activ la creșterea în greutate, obezitate, rezistență la insulină și orele suplimentare, diabet de tip 2.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel