Sari la conținut

Prediabet: ce să mănânci și ce nu când ești un diabetic limită

diabet
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Una este să fii diabetic și alta este să fii în stadiul de prediabet. În timp ce primul stadiu nu poate fi tratat, există o rază de speranță cu cel din urmă.

Prediabetul este atunci când nivelurile de zahăr din sânge sunt mai mari decât cele normale, dar nu sunt suficient de mari pentru a fi numit diabet de tip 2.

Când sunteți la limita diabetică, există o cale de ieșire, deoarece poți încerca să facă schimbări de bază în stilul de viață, să mănânci tipul potrivit de alimente și să slăbești pentru a gestiona mai bine nivelul zahărului din sânge și pentru a inversa rezistența la insulină.

Fiind o tulburare a stilului de viață, diabetul de tip 2 și prediabetul sunt puse în mare parte pe seama alegerilor necorespunzătoare ale stilului de viață, în mare parte, tot ce ține de dieta.

O dietă bogată în carbohidrați simpli și zaharuri adăugate și ascunse și arome artificiale este puternic asociată cu tulburarea stilului de viață.

Ce este prediabetul

Când cineva devine un diabetic limită, dieta poate face toată diferența. Potrivit Times Now, iată care sunt cele mai bune și mai proaste alimente care ar putea ajuta o persoană să devină mai sigură.

„Prediabetul este o afecțiune caracterizată prin niveluri ridicate de zahăr din sânge care nu sunt suficient de mari pentru a fi diabet de tip 2. Nivelul Hb1ac este între 4% și 5,6%. Nivelurile Hb1ac între 5,7% și 6,4% înseamnă că aveți prediabet și o șansă mai mare de a face diabet. Nivelurile de 6,5% sau mai mari înseamnă că sunteți deja diabetic”, a explicat Dt Deeksha Ahlawat, potrivit sursei citate. 

Expertul a explicat că tratamentul prediabetului include următoarele:

  • Ajustări ale stilului de viață
  • Îngrijirea de sine
  • Exerciții
  • O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați

Ce alimente sunt indicate în prediabet

Atunci când vine vorba de gestionarea prediabetului, ar trebui să încerci următoarele:

  • Mănâncă mese mici, dar dese
  • Nu sări peste mese, deoarece orele de masă consecvente în fiecare zi sunt cheia
  • Alege alimente cu glicemie scăzută în locul alimentelor cu glicemie ridicată

Alternativ, se poate încerca să echilibrezi mesele cu o combinație de alimente cu glicemie ridicată și alimente cu glicemie scăzută. De exemplu, dacă optezi pentru orez la prânz, acesta ar trebui completat cu un bol de linte (IG scăzut) și 1 bol de salată (IG scăzut).

Vorbind despre cele mai bune alimente pentru pacienții cu prediabet, următoarele sunt recomandate de experți:

Alimente de evitat

Evitați pe cât puteți produsele de panificație, deoarece produsele de panificație conțin prea mult zahăr și exces de grăsimi nesaturate.

„O singură dietă magică optimă sau un plan de masă pentru persoanele cu pre-diabet este un mit. Cea mai eficientă dietă perfectă pentru tine depinde de mulți factori diferiți, care includ profilul tău de sănătate, obiectivele de gestionare a greutății și personalitatea și preferințele”, a concluzionat expertul.

Alte modalități care pot ajuta la gestionarea prediabetului sunt:

  • Ciclism
  • Jogging
  • Dans
  • Mers rapid
  • Eliminarea excesului de zahar artificial si bauturile zaharoase
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel