joi, martie 4, 2021

Stii ca regimul tau alimentar nu este tocmai sanatos, dar esti totodata constient ca nu pot renunta total la el in favoarea unei diete mai echilibrate?! Ei bine, nici nu trebuie! Exista cateva moduri simple prin care poti sa-ti imbunatatesti dieta fara sacrificii.

Adauga broccoli la salate si in sendvisuri

Obisnuiesti sa-ti iei sendvisuri la pachet sau sa mananci salata? Atunci nu uita sa introduci in aceste preparate simple si broccoli. Abunda in nutrienti oferind organismului tau acel “boost” de sanatate de caree ai nevoie.

Foloseste farfurii rosii

Este dovedit stiintific: culorile ne influenteaza obiceiurile alimentare. Totodata, rosul “taie” pofta de mancare. Mai exact, mai multe studii au demonstrat ca oamenii mananca mai putin atunci cand preparatul este pe o farfurie de culoare rosie, comparativ cu situatii in care mancarea este pe farfurii de alta culoare. Motivul, ne-am invatat creierul ca rosu inseamna interzis, iata de ce vei reusi sa mananci mai putin cantitativ decat daca ai avea o farfurie de alta culoare. Asadar, investeste intr-o vesela de culoare rosie.

Diversifica

Nu stii ce sa mananci? Te-ai saturat de aceleasi si aceleasi preparate de mancare. Atunci informeaza-te. Exista o mie si una de produse culinare sanatoase pentru toate gusturile, de la carnuri la mirodenii. Joaca-te cu ele in bucatarie.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri

Parteneri