sâmbătă, iulie 11, 2020

Expertii spun ca toate femeile se vor confrunta, cel putin o data in viata, cu o infectie urinara. Fereste-te sa faci aceste greseli care iti prelungesc agonia.

Cistita acuta este una dintre cele mai des intalnite infectii in randul femeilor. Uneori, infectiile urinare apar ca urmare a unor boli cronice ale organismului. Insa, de multe ori, ele pot fi prevenite daca respecti anumite reguli. In functie de tipul de infectie, tratamentul poate fi destul de rapid: o infectie urinara se vindeca de obicei in 3 zile, in urma administrarii de antibiotice.

Citește și:

6 obiceiuri care intretin infectia urinara, potrivit expertilor

Nu bei apa

Un studiu publicat in anul 2018 in JAMA Internal Medicine a demonstrat ca femeile care contracteaza des infectii urinare pot reduce riscul reaparitiei infectie consumand mai multa apa. “Dovezile arata ca un aport mai ridicat de apa (1,5 litri pe zi) previne cistita in randul femeilor aflate la pre-menopauza”, a afirmat dr. Valeria Fabre, profesor asistent la Johns Hopkins University. Hidratarea corespunzatoare inseamna ca vei urina mai mult si astfel vei elimina infectia din vezica urinara.

Citește și:

Nu folosesti hartia igienica in mod corespunzator

Infectiile urinare pot aparea si persista din cauza bacteriilor prezente in materiile fecale. Este foarte important sa pastrezi cat mai bine igiena locala si aceasta presupune ca sensul de stergere sa fie din fata spre spate pentru a preintampina posibilitatea ca materiile fecala sa intre in contact cu vaginul sau uretra.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Parteneri