joi, iunie 1, 2023

7 alimente care reduc DUREREA. Esențiale și pentru scăderea tensiunii arteriale

Unele alimente se comportă ca adevărate medicamente pentru diferite dureri și inflamații precum: dureri articulare, dureri de cap sau dureri cauxzate de artrită. Nu mai vorbim că unele dintre ele pot alunga celulele canceroase.

Printre alimentele care reduc durerea se numără: peștele, fructele, nucile, uleiul de măsline, usturoi, plante aromate și ceaiurile.

Te-ar mai interesa: Situație alarmantă în România: anul sunt diagnosti...

Alimentația sănătoasă este esențială pentru scăderea tensiunii arteriale și menținerea unor niveluri optime, iar cercetările au arătat că includerea anumitor alimente în dietă, în special a celor bogate în nutrienți specifici, cum ar fi potasiul și magneziul, reduce nivelul tensiunii arteriale, scrie Healthline

Iată care sunt cele mai bune alimente pentru a ține sub control nivelul tensiunii arteriale.

Citricele
Citricele – grapefruitul, portocalele și lămâile – pot duce la scăderea tensiunii arteriale. Sunt bogate în vitamine, minerale și compuși vegetali care vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă prin reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: Simptome de accident vascular cerebral. Nu ignora ...

Un studiu care implicat o sută de femei japoneze a demonstrat că un consum zilnic de suc de lămâie, combinat cu mersul pe jos, a fost asociat cu scăderea hipertensiunii, datorită conținutului de acid citric și flavonoide din lămâi. Studiile au arătat, de asemenea, că sucul de portocale și grapefruit poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Somonul și alți pești grași
Peștele gras este o sursă excelentă de grăsimi omega-3, care au beneficii pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale prin reducerea inflamației și scăderea nivelurilor de compuși care afectează vasele de sânge. Cercetările au asociat un aport mai mare de pește gras bogat în omega-3 cu scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Ministerul Sănătății vrea să-i facă medici de fami...

Semințele de dovleac
Sunt o sursă de nutrienți importanți pentru controlul tensiunii arteriale, inclusiv magneziu, potasiu și arginină, un aminoacid necesar pentru producerea de oxid nitric, esențial pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale. Uleiul din semințe de dovleac este un remediu natural pentru hipertensiunea arterială. Un studiu pe 23 de femei a constatat că 3 grame de ulei de semințe de dovleac pe zi, timp de 6 săptămâni, a dus la reduceri semnificative ale hipertensiunii.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

Fasolea și lintea
Fasolea și lintea sunt bogate în nutrienți care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Numeroase studii au arătat că un consum de fasole și linte poate ajuta la scăderea nivelului hipertensiunii arteriale.

Fructele de pădure
Afinele, zmeura, murele, coacăzele și căpșunile sunt doar câteva dintre fructele de pădure care au fost asociate cu efecte de scădere a tensiunii arteriale. Fructele de pădure au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Acestea pot reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, precum hipertensiunea arterială. Sunt o sursă bogată de antioxidanți, inclusiv antociani, acei pigmenți care conferă fructelor de pădure culoarea lor vibrantă. S-a dovedit că antocianinele cresc nivelul de oxid nitric din sânge, ceea ce poate ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale, potrivit healthline.com.

Fisticul
Este foarte hrănitor și bogat în nutrienți esențiali pentru sănătatea inimii și reglarea tensiunii arteriale, inclusiv potasiu.

Morcovii
Sunt bogați în acizii clorogenic, p-cumaric și cafeic, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea inflamației, ceea ce poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Un studiu care a inclus 2.195 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani a constatat că aportul de morcovi cruzi a fost asociat clar cu niveluri mai scăzute ale tensiunii arteriale.

Roșiile și produsele din tomate
Roșiile și produsele din tomate sunt bogate în nutrienți, inclusiv potasiu și licopen. Licopenul a fost asociat în mod semnificativ cu efecte benefice asupra sănătății inimii, iar consumul de alimente bogate în acest nutrient poate ajuta la reducerea factorilor de risc pentru boli de inimă.

Iaurtul grecesc
Este știut că acest iaurt este plin de minerale care ajută la reglarea tensiunii arteriale, inclusiv potasiu și calciu. Mai multe studii au constatat că un consum de 3 porții de lactate pe zi a fost asociat cu un risc cu 13% mai mic de hipertensiune arterială.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private