duminică, august 14, 2022

Șapte greșeli pe care le faci fără să știi că îți afectează tenul.

Lipsa timpului, grija zilei de mâine, job-ul, iată motivele pentru care, cei mai mulți dintre noi am lăsat în coada listei de priorități îngrijirea pielii. Tenul se numără printre acele părți ale corpului care au nevoie de o îngrijire ca la carte.

Cu toate acestea, deși există rutine care sunt intens studiate, medicii dermatologi au constatat că se fac destul de multe greșeli în ceea ce privește simpla spălare a feței, de exemplu. Mai mult, există chiar greșeli pe care le facem fără să știm și care ne pot afecta serios tenul.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

Șapte greșeli pe care le faci fără să știi că îți afectează tenul

Potrivit Jerusalem Post, Paula Black Dayan, expertă în cosmetică avansată și medicină naturală, a enumerat toate greșelile pe care le facem care ne afectează fețele.

piele uscata

1. Vă atingeți fața prea mult

De câte ori pe zi crezi că îți atingi tenul? Cei mai mulți dintre noi ne putem atinge pielea feței de aproximativ 20 de ori sau mai mult într-o oră. O facem fără să fim atenți, atingând nasul, gura, obrajii și ochii toată ziua.

Petrecem multe ore în fața oglinzii și căutăm cu atenție orice roșeață, cosuri sau pigmentare, în timp ce ne atingem și creăm daune. Cosmeticienii spun că mulți oameni vin la clinicile lor cu daune pe care și le-au provocat din cauza atingerii excesive a fețelor.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

Atingerea pielii cu mâinile necurate transmite substanțe contaminante la nivelul pielii, nasului și membranelor mucoase ale ochilor, ceea ce este cel mai simplu mod în care virușii intră în corp.

Secretul pielii strălucitoare

2. Curățarea excesivă

Trebuie să vă păstrați pielea curată, dar uneori oamenii își curăță excesiv tenul, considerând că este util. Cu toate acestea, este dăunător, deoarece de fiecare dată când curățăm tenul, îndepărtăm straturile care determină glandele sebacee să producă mai mult ulei. Poate provoca apariția cosurilor. Dacă vă apar coșuri în locuri noi, probabil că vă curățați prea des fața.

Te-ar mai interesa: Previziuni rune 15-21 august. Voropchievici: Vine ...

3. Nu vă cunoașteți tipul de piele

Oamenii au unul dintre cele patru tipuri de piele: piele grasă, piele mixtă (unele zone grase, altele uscate), piele uscată sau piele normală. Fiecare tip de piele are nevoie de propriile sale produse. O nepotrivire între diverse creme și seruri și tipul de piele poate crea cu siguranță pete.

Merită să mergi la un cosmetolog profesionist care să poată diagnostica tipul de piele și să recomande produsele corecte.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Cauze care duc la aparitia unor probleme cu pielea fetei

4. Perii de machiaj murdare

Majoritatea femeilor au patru până la cinci perii de machiaj în diferite dimensiuni și diferite tipuri. Când le-ai curățat ultima dată? Grăsimea și mii de molecule de bacterii se acumulează rapid pe perii, pe care le atingi în fiecare zi (uneori de două ori) pe față. P

eriile trebuie curățate după fiecare utilizare (clătiți cu apă și săpun, apoi uscați – este suficient). Este adevărat că nu este ușor să spălați periile după fiecare utilizare, dar curățarea acestora o dată pe săptămână este un început bun.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

5. Nu schimbați lenjeria de pat în mod regulat

Cât de des schimbi lenjeria? Gândiți-vă la fiecare seară că mergeți la culcare după o zi întreagă, în care pielea dvs. adună poluare, transpirație și alte lucruri „bune” care se depun pe fața de pernă și cearșafuri.

În fiecare zi, se acumulează din ce în ce mai multe straturi de poluanți și toate aceste lucruri vă atinge fața.

Da, casele nu sunt hoteluri în care se schimbă cearșafurile zilnic, dar încercați să schimbați fețele de pernă de două ori pe săptămână și toate cearșafurile o dată pe săptămână. Folosiți așternuturi din țesături de calitate precum bumbacul.

protejezi-pielea
protejezi-pielea

6. Folosiți produse improprii vremii

Când afară este caniculă, de exemplu, evitați produsele grele și grase care înfundă și „sufocă” pielea. Pielea este un organ care trebuie să respire, sar produsele grele absorb transpirația și poluanții care îngreunează respirația pielii.

Folosiți creme ușoare și plăcute care conțin protecție solară și au vitamine care hrănesc pielea.

7. Stresul

Starea noastră mentală ne afectează foarte mult corpul și același lucru este valabil și pentru rănile faciale. Există multe motive pentru a fi stresat și tensionat aproape 24/7. Din păcate, efectele psihologice cauzează probleme neplăcute ale pielii, cum ar fi acneea, seboreea, rozaceea și multe alte efecte non-fotogene.

De obicei, după o săptămână încărcată mental, dovezile fizice, precum coșurile, apar pe față.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private