miercuri, iunie 3, 2020

Mesele regulate, o alimentaţie bogată în fibre şi un consum redus de alcool şi dulciuri vă ajută să vă menţineţi greutatea în limite normale şi chiar să să slăbiţi fără prea multă bătaie de cap.

Dieta care te ajută să previi răceala, cancerul şi chiar să pierzi în greutate

1. Cronometraţi-vă mesele. Stabiliţi ca fiecare masă să dureze 20 de minute. „Creierul are nevoie de 20 de minute să înregistreze starea de saţietate. Dacă mâncaţi repede, treceţi de punctul în care v-aţi săturat, fără să vă daţi seama”, atenţionează nutriţionistul Corina Zugravu.

Citește și:

2. Dormiţi mai mult. Doar o oră în plus de somn pe noapte vă poate ajuta să daţi jos aproximativ 6 kilograme într-un an, conform unui studiu al Universităţii Michigan. Persoanele care dorm prea puţin au tendinţa de a consuma mai multe alimente bogate în calorii.

3. Consumaţi mai multe legume. „Datorită conţinutului ridicat de apă şi fibre, legumele umplu stomacul cu puţine calorii. În plus, sunt bogate în vitamine şi minerale”, precizează specialistul în nutriţie.

Citește și:

4. Bazaţi-vă pe cerealele integrale. Orezul brun, orzul, ovăzul, hrişca sau grâul integral menţin starea de saţietate cu aport mic de calorii.

5. Reduceţi consumul de zahăr. Înlocuiţi băuturile răcoritoare cu zahăr cu cele dietetice, astfel veţi evita aproximativ 10 linguriţe de zahăr. Puteţi adăuga băuturii dumneavoastră lămâie, mentă sau căpşuni congelate pentru un plus de savoare.

Citește și:

6. Atenţie la băuturile alcoolice! Când vă aflaţi la o petrecere, alternaţi băuturile alcoolice cu cele non-alcoolice sărace în calorii, cum ar fi apa minerală. „Alcoolul are 9 calorii pe gram, mai mult decât carbohidraţii- 4 calorii/gram”, spune nutriţionistul Corina Zugravu.

7. Ceaiul de mentă, un bun aliat

Atunci când vreţi să slăbiţi este bine să inludeţi în regimul dumneavoastră şi ceaiul de mentă, deoarece taie ofta de mîncare. O infuzie din 2 linguriţe de plantă uscată sau câteva frunze peste care turnaţi apă clocotită poate fi ideal după o masă copioasă, pentru că ajută la digestie.

Metode simple şi eficiente care vă ajută să slăbiţi

sursa: evz.ro

Parteneri