Sari la conținut

7 tipuri de cancere silențioase. Sunt cel mai greu de diagnosticat

pacient cancer
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Aceste cancere silențioase se pot dezvolta fără simptome clare până când ajung în stadii avansate, ceea ce face ca diagnosticarea precoce să fie complicată. În cele ce urmează vom explora șapte tipuri de cancer cunoscute ca fiind dificil de diagnosticat.

Cancerul ovarian

Cunoscut sub numele de „ucigașul tăcut”, cancerul ovarian nu prezintă adesea simptome specifice în stadiile sale incipiente.

Simptomele, atunci când apar, pot fi vagi și includ balonarea abdominală, durerile pelviene și modificări ale obiceiurilor intestinale. Aceste semne pot fi ușor confundate cu afecțiuni mai puțin grave, întârziind diagnosticarea, scrie Vida Lucida.

Cancerul pancreatic

Cancerul pancreatic este renumit pentru detectarea sa târzie din cauza absenței simptomelor în stadiile incipiente. În momentul în care simptomele se manifestă, cum ar fi durerea abdominală, pierderea în greutate și icterul, cancerul s-a extins adesea deja.

Cancerul de rinichi

Acest tip de cancer poate crește considerabil fără a provoca simptome evidente. Atunci când apar simptome precum sânge în urină, dureri în flanc sau pierdere inexplicabilă în greutate, cancerul poate fi într-un stadiu avansat.

Cancerul de ficat

La fel ca în cazul cancerului de pancreas și de rinichi, cancerul de ficat rareori prezintă simptome în stadiile sale incipiente. Semne precum oboseala, durerea abdominală și pierderea în greutate apar, de obicei, atunci când cancerul este mai avansat.

Cancerul esofagian

Simptomele cancerului esofagian, cum ar fi dificultatea de a înghiți și pierderea în greutate, adesea nu apar până când boala nu a progresat. Acest lucru face ca diagnosticarea să fie deosebit de dificilă.

Cancerul vezicii urinare

Deși sângele în urină este un semn obișnuit, acesta poate fi intermitent și poate fi ușor de trecut cu vederea sau atribuit altor afecțiuni mai puțin grave. Alte simptome, cum ar fi modificările în urinare, nu sunt adesea considerate alarmante la început.

Cancerul tiroidian

Cancerul tiroidian este adesea descoperit accidental în timpul examinărilor pentru alte probleme de sănătate. Simptomele, cum ar fi o umflătură în gât sau modificări ale vocii, pot fi subtile și pot trece neobservate.

Depistarea timpurie a acestor cancere silențioase reprezintă o provocare semnificativă în medicina actuală. Cheia pentru un prognostic mai bun în multe cazuri este conștientizarea semnelor și simptomelor posibile și efectuarea de controale regulate, mai ales dacă aveți factori de risc cunoscuți pentru aceste tipuri de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel