duminică, ianuarie 29, 2023

S-a demonstrat că Dieta Mediteraneană îmbunătățește sănătatea căilor respiratorii, dar există alimente care ajută în special la ținerea la distanță a tulburărilor care afectează plămânii sau la depășirea cu ușurință a acestora. În plus, cu ele câștigi vitalitate.

În același mod în care se întâmplă cu restul organelor, plămânii trebuie curățați pentru a funcționa la capacitate maximă și, de asemenea, pentru a controla eventualele tulburări respiratorii. Această purificare se poate face în mai multe moduri, dar este importantă și o alimentație corectă.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Ghimbir

Unul dintre cele mai cunoscute alimente antiinflamatoare. In plus, are proprietati antioxidante si favorizeaza eliminarea si purificarea elementelor poluante din plamani. Ajută astmaticii să atenueze efectele acestei boli.

Merele

O mâncare plină de antioxidanți. Polifenolii și flavonoidele ajută la prevenirea cancerului și la reglarea zahărului din sânge. În plus, ele favorizează lupta împotriva astmului.

Dovleac

Potasiu, Vitamina A, C si E… Dovleacul reduce riscul de cancer pulmonar si are proprietati diuretice si antiinflamatorii. În plus, este un aliment excelent pentru a proteja plămânii de diverse toxine.

Te-ar mai interesa: Test psihologic: tu ce ai văzut prima dată în imag...

Usturoi

Unele studii susțin că usturoiul reduce riscul de cancer pulmonar dacă este consumat în mod regulat, în special crud, astfel încât să nu-și piardă proprietățile.

Seminte si nuci

Mai multe studii susțin că semințele de in sau de in protejează țesuturile pulmonare de expunerea la radiații și că ajută la repararea țesuturilor. În plus, alte cereale și semințe au o cantitate mare de magneziu, ceea ce favorizează buna funcționare a plămânilor.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Brocoli

Este unul dintre alimentele cele mai urâte de cei mici, dar este cu adevărat sănătos. Bogate in vitamina C, carotenoide, acid folic… Toate acestea ajuta in mare masura la prevenirea cancerului.

Pește albastru cu acțiune antiinflamatoare

Acest aliment, împreună cu nucile, este foarte bogat în acizi grași omega 3.

Aceste „grăsimi bune” au o mare acțiune antiinflamatoare, foarte necesară pentru a vă îngriji plămânii.

Te-ar mai interesa: Ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în f...

Rețineți că efectul radicalilor liberi (produși de poluare, tutun, alimentație proastă…) asupra mucoaselor căilor respiratorii provoacă inflamarea țesutului pulmonar și favorizează tulburările care afectează aceste organe. Omega 3 „evita” acea inflamație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private