luni, august 15, 2022

8 alimente și băuturi care ne fac plinul de ELECTROLIȚI: ideale pentru perioada caniculară.

Verile și anotimpurile ploioase sunt perioada în care pierdem mulți electroliți din cauza transpirației continue. Prin urmare, refacerea lor este foarte importantă. Electroliții sunt săruri și minerale precum potasiul, calciul, magneziul și clorura din organism care ajută la menținerea echilibrului fluidelor și a presiunii.

Te-ar mai interesa: Mesajul runelor pentru o zodie. Numerolog: Află un...

Cum funcționează electroliții?

Pe lângă încărcarea și hidratarea organismului, funcțiile electroliților includ:

  • Transmit semnale nervoase de la inimă și mușchi
  • Formează țesut nou 
  • Sprijină coagularea sângelui
  • Mentine bătăile inimii prin stimularea electrică a contracțiilor musculare
  • Mentine nivelul pH-ului sângelui
  • Reglează nivelul lichidului din plasma sanguină

8 alimente și băuturi care ne fac plinul de electroliți

În cea mai mare parte, putem umple corpul cu electroliți din alimentele și băuturile zilnice pe care le consumăm. Persoanele cu risc de deshidratare, cum ar fi cele care au febră sau diaree și vărsături pot beneficia, de asemenea, de băuturi cu electroliți.

Prea mulți sau mai puțini electroliți ar putea declanșa deshidratare, suprahidratare, probleme cu rinichii și alte dezechilibre. Deci, ori de câte ori aveți nevoie de un impuls de electroliți, completați cu aceste alimente:

1. Lapte și iaurt: Aceste două produse lactate se numără printre cele mai bune surse de electroliți. O cană de lapte care conține 300 mg de calciu, iar una de iaurt ar avea aproximativ 450 mg.

Te-ar mai interesa: De vorbă cu Gabriela Vasilescu, make-up artist. Sf...

2. Banane: Fructul este încărcat cu potasiu, care ajută la controlul mușchilor și a tensiunii arteriale.

3. Apa de nucă de cocos: Oferă energie instantanee și un impuls de electroliți după un antrenament riguros.

4. Pepene verde: Pepenii verzi reprezintă o gustare grozavă care este umplută cu zaharuri naturale. Potasiu și multă apă.

5. Avocado: Cunoscut și sub denumirea de fructe de unt, avocado este încărcat cu potasiu care ajută la alimentare și rehidratare.

Te-ar mai interesa: Atenție: Pofta de mâncare și durerile abdominale s...

6. Carne albă: Oamenii care mănâncă alimente non-vegetariene își pot obține partea lor de energie și electroliți mâncând carne albă și carne de pasăre.

7. Sucuri de fructe: Sucurile proaspete din portocale, lămâie, rodie etc. asigură numărul corect de electroliți necesari organismului.

8. Băuturi pentru sport: Băuturile pentru sport sunt cea mai bună modalitate de a reumple și de a întineri corpul cu multă energie după un antrenament intens.

Te-ar mai interesa: Ce este interzis să faci pe 15 August! Se spune că...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private