sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Studiul este un memento puternic că atacurile de cord nu sunt întotdeauna un eveniment brusc.

În mod obișnuit, se crede că atacurile de cord apar din senin, dar acest lucru este rareori cazul. Cu excepția unei complicații despre care nu știai, există multe semnale de alarmă care te pot alerta pe parcurs. Acest lucru nu se aplică doar deciziilor de stil de viață proaste. De asemenea, simptomele pot apărea din timp.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Virozele nu se tratează cu antib...

Cercetările prezentate la o reuniune anuală a Asociației Americane de Inimă din Dallas oferă o perspectivă asupra simptomelor comune care preced un atac de cord la bărbați.

Studiul a evidențiat simptomele comune care au precedat atacurile de cord la 567 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 35 și 65 de ani, pe baza unei analize retrospective a diagramelor.

Aproape 80% dintre simptomele specificate au apărut între patru săptămâni și o oră înainte de stopul cardiac brusc.

Dintre cei care au avut simptome, 56 la sută au avut dureri în piept; 13 la sută, dificultăți de respirație; patru la sută, amețeli, leșin sau palpitații ale inimii.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 26 noiembrie: Luna traversează zodia Capr...

De asemenea, cercetarea a arătat că 53% aveau simptome înainte de stopul cardiac.


Limitări ale studiului

Un editorial însoțitor publicat în Journal of General Internal Medicine evidențiază câteva limitări importante cu privire la modul în care studiul este interpretat.

Rapoartele de știri ale descoperirilor sugerează că orice bărbat de vârstă mijlocie cu dureri în piept sau dificultăți de respirație poate avea un atac de cord.

Te-ar mai interesa: Dieta Cameliei Șucu. Cum se menține într-o formă d...

Astfel, în timp ce mesajul general din partea anchetatorilor ar fi putut fi util, știrile studiului au fost afectate de lipsa unui numitor, indicând prevalența acestor simptome în rândul populației de interes, notează editorialul.

„De exemplu, într-o cohortă de un milion de bărbați de vârstă mijlocie, câți vor avea dureri în piept sau dificultăți de respirație într-o lună? Chiar dacă 50.000 de bărbați ar dezvolta acele simptome vagi, câți ar avea ulterior un atac de cord?”

Te-ar mai interesa: Un mare sfânt sărbătorim sâmbătă, 26 noiembrie! Es...

Cu siguranță, nu toți cei 50.000, așa cum sugerează unele rapoarte, spune editorialul.

Cu toate acestea, descoperirile sugerează că este vital să fii în gardă pentru orice schimbări, oricât de subtile sunt.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private