Sari la conținut

9 alimente care îmbunătăţesc sensibilitatea la insulină – toate sunt bogate în magneziu

legume diabet
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Legume cu indice glicemic scăzut

Consumul de alimente bogate în magneziu poate ajuta atât la îmbunătățirea sensibilității la insulină, cât și la procesarea glucozei, potrivit unui expert medical.

Puteți avea fie diabet de tip 1, fie de tip 2. Ambele duc la creșterea nivelului de zahăr sau glucoză din sânge.

Pacienții cu diabet de tip 1 experimentează acest lucru atunci când corpul  nu poate produce suficient hormon numit insulină, care controlează glicemia.

Diabetul de tip 2, cu toate acestea, este mult mai frecvent și creșterea nivelului de zahăr din sânge este de obicei cauzată de excesul de greutate sau de lipsa exercițiilor fizice.

Deși nu există un remediu pentru diabet, există modalități de a vă gestiona nivelul zahărului din sânge.

Potrivit unui expert, anumite alimente ar putea ajuta în acest sens.

Doctorul Casey Means, director medical și co-fondator al companiei de sănătate metabolică Levels, a împărtășit cea mai bună dietă pentru pacienții cu diabet de tip 2.

Ea a spus: „Deoarece diabetul de tip 2 este o afecțiune în care insulina pe care o produce pancreasul tău nu poate funcționa corect, înseamnă că nivelul glucozei din sânge continuă să crească.

Iată câțiva micronutrienți esențiali care ajută la stabilizarea nivelului de insulină, precum și alimentele recomandate bogate în acești nutrienți care ajută la prevenirea sau ameliorarea simptomelor diabetului de tip 2.”

deficitului de magneziu

Doctor Means a recomandat să consumați alimente bogate în minerale de magneziu.

Acestea includ:

  • Semințe de dovleac
  • semințe de chia
  • Migdale
  • Spanac
  • Caju
  • Arahide
  • Lapte de soia
  • Fasole neagra
  • Edamame.

Ea a explicat: „Magneziul îmbunătățește sensibilitatea la insulină și procesarea glucozei și poate reduce inflamația.O meta-analiză care a inclus șase studii și aproape 25.000 de oameni a găsit o relație semnificativă între sindromul metabolic și deficitul de magneziu.

Cercetătorii au stabilit că pentru fiecare creștere zilnică de 100 mg de magneziu pe zi, riscul general al unei persoane de a avea sindrom metabolic a scăzut cu 17 procente.

Magneziul este al doilea cel mai abundent ion încărcat pozitiv din celulele noastre, așa că există câteva moduri propuse prin care acesta afectează metabolismul glucozei și sensibilitatea la insulină.”

Afirmațiile ei sunt susținute de studii științifice.

O lucrare, publicată în Jurnalul Iranian de Științe Medicale de bază în 2020, a constatat că suplimentele de magneziu „îmbunătățesc” sensibilitatea la insulină și scad rezistența la insulină la șobolanii diabetici.

Se concluzionează: „Suplimentarea cu magneziu are un efect pozitiv asupra activității receptorilor de insulină și asupra sensibilității la insulină în diabetul de tip 2.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel