9 motive pentru care suferi de mancarimi vaginale

9 motive pentru care suferi de mancarimi vaginale
9 motive pentru care suferi de mancarimi vaginale

Mancarimile vaginale nu mai sunt un subiect tabu, insa multe femei sunt reticente cand vine vorba despre sanatatea intima.

Indiferent care sunt cauzele, un lucru este cert: este extrem de neplacut sa suferi de mancarimi vaginale. De multe ori poate iti este jena sa intrebi o prietena, medicul farmacist sau doctorul de familie. Sfatul meu este sa treci peste sentimentul de rusine si sa tratezi la timp cauzele acestor afectiuni ale zonei intime.

Suferi de mancarimi vaginale? Iata care pot fi motivele

Cand totul este minunat, ne simtim bine si suntem perfect sanatoase, nu suntem atente la unele detalii. Insa totul se schimba cand ne confruntam cu unele neplaceri in zona intima. Iata care ar putea fi cauzele:

Infectiile vaginale

Printre principalele simptompe ale infectiilor vaginale sunt mancarimile in zona intima. Ceea ce inseamna ca, daca nu urmezi un tratament adecvat, starea se poate agrava. Este recomandat sa consulti farmacistul sau chiar medicul ginecolog daca mancarimile persista si observi ca si secretia vaginala si-a schimbat culoarea/mirosul.

Produsele de igiena

Zona intima este foarte sensibila si are nevoie de ingrijire speciala. Cu toate acestea, nu toate produsele din comert sunt recomandate pentru ingrijirea intima. Daca suferi de mancarimi vaginale si crezi ca exista o legatura intre ele si unele produse pe care le folosesti, este recomandat sa renunti la ele.

Bolile cu transmitere sexuala

Foarte multe boli cu transmitere sexuala au ca simptome mancarimile in zona intima. De exemplu, herpesul genital sau chlamydia sunt cel mai des intalnite si pot provoca astfel de neplaceri. Daca ai urmat un tratament recomandat de farmacist, dar suferi in continuare de mancarimi vaginale, este indicat sa consulti medicul ginecolog.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

10 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox