Sari la conținut

9 semne care indică o fragilitate fizică și mentală a lui Putin

9 semne care indică o fragilitate fizică și mentală a lui Putin. Joseph Tecce, profesor asociat de psihologie la Boston College, a analizat fragilitate fizică și mentală a lui Putin. El spune că schimbarea rapidă de la nivelul feței lui Vladimir Putin din ultimii ani a dat naștere  speculațiilor potrivit cărora ar fi putut fi supus unui tratament cu Botox sau ar putea fi chiar dependent de steroizi. Mai mult, și acțiunile necontrolate ale liderului de la Kremlin dau de înțeles că este „un om aflat în pragul unei crize fizice sau psihice”.

Putin,  „un om aflat în pragul unei crize fizice sau psihice”

„Îl vom vedea în curând pe Putin suferind o cădere nervoasă sau fizică, pe măsură ce corpul său va fi afectat de stresul emanat de discordanța dintre realitatea sa subiectivă și ceea ce se va confrunta în curând cu el în lumea reală”, a mai completat Joseph.

„Vladimir Putin pare umflat și slăbit în recentele apariții publice, iar comportamentul său indică faptul că ar putea suferi de o boală fizică severă”, susțin experții în limbajul corpului.

9 semne care indică o fragilitate fizică și mentală a lui Putin realizate de medici și experții în limbajul corpului

Iată care sunt cele 9 semne care indică fragilitatea fizică și mentală a lui Vladimir Putin:

1. Cocoșă

Erik Bucy susține că, în cele mai recente două apariții ale lui Putin, „el apare cocoșat, cu o postură căzută. Pare inconfortabil, poate incapabil să se mențină drept. Se uită frecvent în jos și în lateral, adresându-se mesei și podelei și doar rareori își ridică privirea spre subalternul său”.

2. Fața sângeroasă

Expertul a mai spus că „Putin de acum este o versiune îmbătrânită, umflată, slăbită fizic, care pare să fi ieșit dintr-o lungă perioadă de izolare și poate de o boală fizică” și indică „semne vizibile de neliniște și disconfort în timpul discursului său”.

3. Izolarea față de alții

Masa de ședință anormal de mare folosită de Putin în recentele sale apariții publice a fost luată în derâdere pe scară largă.

Cu toate acestea, Bucy subliniază că dimensiunea mesei de 13 picioare, presupusă a fi pentru distanțarea socială în timpul pandemiei, ar putea semnala „neliniștea cu contactul apropiat, un alt semn de boală fizică sau fragilitate. Distanța sugerează, de asemenea, că nu dorește să permită comparații sociale directe cu invitații săi… care ar putea fi într-o condiție fizică mai bună. Folosirea videoconferințelor pentru a se întâlni cu consilierii este un alt semn de izolare și de teamă de contaminare”, citează The Sun.

Psihoza și schimbările de comportament pot fi un simptom comun al bolii Parkinson

4. Dificultăți de mers

Boala Parkinson este o afecțiune neurodegenerativă. Afectează mișcările, de obicei pe o parte a corpului. Simptomele Parkinson sunt graduale și tind să înceapă cu un mic tremur care începe la mână sau la degete.

Potrivit organizației americane parkinson.org, psihoza și schimbările de comportament pot fi un simptom comun al bolii Parkinson.

Între 20 și 40% dintre persoanele cu Parkinson raportează că au halucinații sau iluzii.

Luna trecută, o asistentă medicală a distribuit online un videoclip TikTok viral în care specula asupra stării de sănătate a lui Vladimir Putin.

„Asistentele și profesioniștii din domeniul medical, vă voi arăta un videoclip și acesta este motivul pentru care ar trebui să fim îngroziți”, a spus utilizatorul, în videoclipul respectiv.

Putin se chinuie să meargă

Putin pare să se chinuie să meargă. Împiedicându-se ușor pe piciorul drept înainte de a se apropia și de a strânge mâna unui bărbat.

„Sunt asistent medical, așa că nu pot diagnostica, dar recunosc Parkinson și un accident vascular cerebral când îl văd”, a continuat el, în videoclipul care a adunat rapid peste 2 milioane de vizualizări, potrivit The Sun.

Alții au sugerat că poziția sa curioasă de mers, în care brațul drept rămâne fixat lângă el, în timp ce stângul se balansează liber, este o reminiscență a antrenamentului său în KGB. Spionii ruși au fost învățați să adopte o poziție de „pistolar”, păstrându-și degetul de pe trăgaci aproape de arma de foc în permanență.

5. Energie redusă

Vladimir Putin pare astăzi „laconic și lipsit de energie”, a mai spus Erik Bucy. Acesta a completat: „el contrastează discursurile sale recente cu aparițiile sale anterioare, de dinaintea pandemiei, când era mult mai energic”.

Încercare de a reține sentimentele negativ

6. Zâmbet nepotrivit

„Limbajul corporal al lui Putin dezvăluie o încercare de a reține sentimentele negative”, a spus Joseph Tecce.

„Comportamentul nepotrivit al lui Putin de a zâmbi într-un moment grav poate indica lipsa sa de conștientizare între sentimentele sale de antagonism față de Ucraina și realitatea unui comportament care poate avea consecințe grave pentru el.

Acest tip de disociere a fost caracteristic persoanelor aflate în pragul prăbușirii, care iau decizii impulsive, care nu au legătură cu realitatea și care mai târziu îi bântuie”, a mai observat Tecce.

7. Lingerea frecventă a buzelor

„Lingerea frecventă a buzelor indică, de asemenea, deshidratare sau stres. Este un Putin care prezintă mai puțină încredere în sine, chiar dacă manifestă mai multă agresivitate față de adversari și subordonați”, subliniază Erik Bucy.

8. Comportament irațional

Cunoscut cândva pentru comportamentul său rece ca gheața, în ultimele săptămâni, comportamentul lui Putin a fost definit de izbucniri furioase și bizare, cum ar fi calificarea liderilor ucraineni drept „naziști” și „traficanți de droguri”, sau denunțarea propriului popor drept „trădători”.

Paul Taylor a declarat că Vladimir Putin și-a distrus imaginea de „om de stat cu sânge rece” cu „divagațiile sale dezlănțuite la televizor”.

9. Clipitul excesiv

Experții în limbajul corpului susțin că Vladimir Putin pare să-și dea de gol nivelul de stres prin ritmul excesiv de clipit.

Tecce subliniază o „rată de clipire accentuată de 56 de ori pe minut într-un clip recent, comparativ cu rata normală de 30-50 de ori pe minut”.

Un lucru care le-a atras atenția a fost inclusiv faptul că Vladimir Putin evită privirea intervievatorului său și se uită în jos.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel