miercuri, mai 31, 2023

Se cere mandat de arestare pe numele liderului de la Kremlin. Într-un interviu acordat ziarului La Repubblica, Carla Del Ponte, care a condus anchetele crimelor de război comise în Rwanda și fosta Iugoslavie, a explicat de ce trebuie emis un astfel de act pe numele lui Putin.

Mandat internațional de arestare pe numele lui Putin. Va fi arestat?

„Putin e un criminal și sper că un mandat internațional de arestare a lui să fie emis cât mai curând. Este opinia fostului procuror șef al Curții penale Internaționale, Carla Del Ponte. Curtea Penală Internațională a deschis deja o anchetă privind crimele de război și crimele împotriva umanității comise în Ucraina. Acest lucru va face posibilă identificarea autorilor”, subliniază Del Ponte.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Un mandat de arestare nu va avea efect cât timp Putin rămâne în Rusia, mai spune Carla del Ponte. Acuzațiile deja formulate se referă la crimele de război și împotriva umanității. Sunt din ce în ce mai multe probe că rușii au folosit arme interzise prin Convenția de la Geneva și desigur atacarea culoarelor umanitare prin care civilii fug din calea bombelor.

„Ancheta trebuie să ducă la emiterea unui mandat internațional de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Asta nu înseamnă că va fi arestat. Cu toate acestea, îi vă fi imposibil să-și părăsească țara. Un mandat de arestare nu va avea efect cât timp Putin rămâne în Rusia, dar libertatea sa de mișcare internațională va fi sever restricționată”, a spus Carla del Ponte într-un interviu acordat ziarului La Repubblica.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Marea Britanie a anunțat deja că sprijină financiar și tehnic investigația Curții Penale Internaționale.

Pachet de sprijin, ca ICC să își poată îndeplini mandatul

„Trebuie să existe şi o a patra componentă privind responsabilitatea, asigurându-ne că oricine comite crime de război în Ucraina este tras la răspundere, iar comandanții de pe teren, cei care ar putea primi ordine ilegale, precum și cei de la Kremlin, trebuie să știe asta. Și am precizat clar că vom oferi un pachet de sprijin, sprijin financiar și tehnic pentru ca ICC să își poată îndeplini mandatul”, spune Dominic Raab, ministrul britanic de justiţie.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Carla  declară că rezultatele anchetei nu vor apărea peste noapte, dar pentru crime de război și crime împotriva umanității, agresiune și genocid nu există nicio prescripție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private