Sari la conținut

90% dintre bolile omului pleacă de la intestinul afectat. Cum poți avea un intestin sănătos?

intestin sănătos

Aproximativ 90% dintre bolile pe care le manifestăm se dezvoltă din cauza intestinului bolnav, afectat. Intestinul este în strânsă legătură cu întreg organismul și, de obicei, orice dezechilibru are o origine în sistemul digestiv.

Obiceiurile nesănătoase, mâncarea intens procesată, porțiile nepotrivite, programul haotic sunt toate elemente care contribuie la îmbolnăvirea intestinului.

Adesea, problemele intestinale se pot identifica cu ajutorul unor simptome specifice, precum:

  • balonare
  • probleme cu scaunul
  • dureri abdominale
  • arsuri la stomac
  • senzație de greutate

Pentru a avea o sănătate de fier trebuie mai întâi să înveți cum să ai un intestin sănătos. Cu siguranță, dacă urmezi un stil de viață mai sănătos problema va fi pe jumătate rezolvată! A doua jumătate poate fi susținută de câteva sfaturi care îți vor asigura un intestin sănătos.

Sfaturi pentru un intestin sănătos

Adoptă un stil de viață activ

Sedentarismul este un factor decisiv când vine vorba despre sănătatea intestinului. Un stil de viață activ pune tot organismul în mișcare, inclusiv sistemul digestiv. De asemenea, nu este necesar să practici un sport de performanță pentru a fi activ. Trebuie doar să te asiguri că vei parcurge 4-5 km pe zi mergând, dansând, alergând.

Hidratează-te corespunzător

Hidratarea este esențială pentru detoxifierea naturală a organismului și regenerarea acestuia. Apa facilitează eliminarea toxinelor și deșeurilor, un lucru esențial pentru sănătatea intestinului.

Consumă lactate

Lactatele se digeră foarte ușor, însă sunt hrănitoare și sățioase. Acestea sunt bogate în vitamine și minerale esențiale corpului și, cu atât mai mult, conțin probiotice. Probioticele sunt responsabile pentru o bună digestie și o floră intestinală sănătoasă.

Consumă fructe și legume

Bogate în apă, vitamine, minerale și nutrienți, fructele și legumele sunt necesare pentru un instestin sănătos. Ele conțin fibre, nutrienți fără de care digestia nu ar funcționa în mod corespunzător.

Încearcă să ai un program

Specialiștii recomandă să avem un program cât mai curat pentru alimentație. Nu este bine să mâncăm la ore diferite în aceeași zi deoarece corpul se îți va pierde echilibrul. Este recomandat să măncâm la aceleași ore în fiecare zi.

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel