Sari la conținut

Aproape toți pasagerii unui avion au fost testați pozitiv la aterizare. Cum e posibil

cu risc epidemiologic

Testați pozitiv la aterizare. 125 de pasageri ai unei curse din Milano au fost testați joi pozitiv pentru Covid-19 la aterizarea pe aeroportul Amritsar, din nordul Indiei, potrivit BBC. 

Din cei 179 de pasageri ai unui avion care venea de la Milano și a aterizat joi în orașul Amritsar, din nordul Indiei, 125 au fost testați pozitiv la Covid-19, scrie BBC. Doar copiii au rămas netestați, precizează autoritățile.

Omicron, e tulpina predominantă

Toate persoanele infectate vor fi plasate în izolare, au precizat oficiali din domeniul sănătății, în timp ce imaginile TV arată numeroase ambulanțe care s-au plasat la intrarea în aeroport pentru a prelua pasagerii pozitivi.

India a raportat joi mai mult de 90.000 de cazuri – o creștere de aproape șase ori în ultima săptămână, despre care experții spun că este alimentată de varianta Omicron.

Țara a înregistrat 325 de decese în ultimele 24 de ore, însă doar unul a fost legat de Omicron, au spus oficialii.

Autoritățile spun că varianta Omicron este tulpina predominantă în orașele indiene și adunările în masă ar trebui evitate.

Statele Maharashtra, Bengalul de Vest, Delhi, Kerala, Tamil Nadu, Karnataka și Jharkhand sunt considerate a avea motive de îngrijorare, cu o creștere bruscă a cazurilor săptămânale și a ratelor de pozitivitate.

Peste 35 de milioane de infectări și aproape 490.000 de morți în India

India a înregistrat până acum peste 35 de milioane de cazuri de Covid și aproximativ 482.000 de decese din cauza virusului.

Un al doilea val dezastruos din aprilie și mai 2021 a dus la creșterea infecțiilor și a deceselor, deoarece spitalele au rămas fără paturi, oxigen și medicamente.

Datele preliminare sugerează că cei cu Omicron sunt mai puțin probabil să petreacă timp în spital în stare critică, în comparație cu variantele anterioare.

Dar experții și medicii se tem că o nouă creștere a numărului de infectări ar putea să colapseze serviciile de asistență medicală – mai ales că India se îndreaptă spre alegeri de stat multiple, care sunt adesea însoțite de mitinguri masive.

Mai multe state, printre care Delhi și Maharashtra, au reintrodus restricții și stări de acces temporare pentru a limita adunările și a încetini răspândirea virusului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel