Categories: Ştiri sănătate

A apărut masca inteligentă: Detectează orice boală respiratorie

Din cuprinsul articolului

A apărut masca inteligentă: Noua mască dezvoltată de oamenii de știință chinezi ar putea detecta nu doar virușii, ci orice boală respiratorie.

Oamenii de știință chinezi au dezvoltat o mască de față inteligentă care poate detecta virușii din aer, cum ar fi Covid-19 sau diferitele tipuri de răceală și gripă.

Noul tip de mască este bioelectronică și acționează ca un semn de avertizare preliminar care poate ajuta la stoparea focarului de Covid-19. Masca inteligentă este conectată la dispozitive electronice și senzorul emite o alertă dacă este detectat un virus.

„Cercetări anterioare au arătat că purtarea măștii de față poate reduce riscul de răspândire și de contractare a bolii”, a spus Yin Fang, cercetător la Universitatea Tongji din Shanghai, citat de publicația Inside Paper.

„Așadar, am vrut să creăm o mască ce poate să detecteze prezența virusului în aer și să alerteze purtătorul”, a  mai spus omul de știință.

Fang susține că masca de față ar funcționa mai bine în spații închise, deoarece prezintă un risc mai mare de transmitere a virușilor.
Masca este capabilă să detecteze majoritatea virușilor din aer. Așa se răspândesc de obicei boli precum Covid-19 sau H1N1 (gripa porcină).

„Masca noastră ar funcționa foarte bine în spații cu ventilație slabă, cum ar fi lifturile sau încăperile închise”, a mai explicat Fang.

Cât de corectă este diagnosticarea

Oamenii de știință au creat un senzor mic cu un tip de particule sintetice (aptametri) ce poate determina proteine neobișnuite ale agenților patogeni, la fel ca anticorpii, tipurile acestea fiind utilizate și pentru a identifica proteinele au fost SARS-CoV-2, H5N1 și H1N1.

Un tranzistor de pe senzorul măștii faciale este activat odată ce aptamerii recunosc virușii țintă. Ulterior, masca trimite un avertisment către telefonul purtătorului de mască în decurs de 10 minute.

„Medicii s-au bazat foarte mult pe experiența lor în diagnosticarea și tratarea bolilor. Dar, potrivit datelor colectate de dispozitivele portabile, diagnosticul și tratamentul bolii pot deveni mai precise”, a mai explicat Fang.

Echipa sa de cercetare dorește să reducă timpul de detectare și să îmbunătățească sensibilitatea senzorului în viitor, mai notează Insider Paper.

Recent Posts

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

20 de minute ago

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…

50 de minute ago

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratați

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…

o oră ago

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Ce trebuie să conțină

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Atunci când te pregătești să pleci în vacanță,…

2 ore ago

Atenționare cibernetică! Aveți grijă când faceți cumpărături online pentru sărbători

Atenționare cibernetică!  Fiţi atenţi când faceţi cumpărături online în timpul sărbătorilor, atrage atenţia Directoratul Naţional pentru…

2 ore ago

Ouă de Paște vopsite natural. Doar așa vei obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși

Vopseaua din comerț pentru ouăle de Paște poate fi periculoasă pentru organism deoarece conține aditivi…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic