Sari la conținut

Cât de cald va fi în biroul lui Iohannis la iarnă. De ce nu se poate reabilita clădirea

Din cuprinsul articolului

Discuțiile despre economie și consum redus de energie, gaze, apă s-au întețit în ultimele luni, timp în care s-a trecut deja la glume. Că așa este românul, face haz de necaz.
Dar ce se întâmplă cu spațiile ce adăpostesc complexuri mari, acolo unde consumul este direct proporțional cu dimensiunea imobilului. Un exemplu este Palatul Cotroceni, acolo unde se află biroul președintelui Klaus Iohannis.

Monument istoric, deci nu se poate

Potrivit Presshub, reabilitarea Palatului Cotroceni din punct de vedere termic nu este posibilă, deoarece clădirea este monument istoric. În schimb, au fost luate mai multe măsuri pentru reducerea consumului de energie pentru iarna care urmează.

„Centralele termice funcționează în regim automat după programe stabilite pentru intervale orare diferite (program de lucru, noapte, zile nelucrătoare), iar temperatura mediului ambiant din spațiile clădirilor Complexului «Palat Cotroceni» este reglată în funcție de destinație (depozite, birouri, saloane etc.);

Toate radiatoarele instalațiilor de căldură sunt dotate cu robineți termostatați, care asigură reglajele locale sau punctuale, după caz”, a menționat Administrația Prezidențială pentru Presshub.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel