joi, ianuarie 27, 2022

Tratament Covid. Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor din Marea Britanie a anunţat autorizarea tratamentului împotriva COVID-19 cu anticorpi monoclonali de la GlaxoSmithKline. Medicaţia îşi păstrează eficienţa şi contra noii variante Omicron.

Medicamentul Sotrovimab s-a dovedit sigur şi eficient în reducerea riscurilor de spitalizare şi de deces la persoanele care prezintă o infecţie cu COVID-19 uşoară sau moderată şi un risc crescut de a dezvolta o formă gravă a maladiei, a precizat MHRA într-un comunicat.

Te-ar mai interesa: Alternativă dulce pentru diabetici. Copiii diagnos...

Eficient și împotriva variantei Omicron

Dezvoltat în parteneriat cu laboratorul californian Vir Biotechnology, tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali cu durată lungă de acţiune permite, graţie unei singure doze, reducerea riscului de spitalizare şi de deces cu 79% în cazul adulţilor cu risc ridicat care prezintă simptome, a detaliat agenţia.

GSK a dat totodată asigurări că tratamentul său experimental rămâne activ ″împotriva principalelor mutaţiilor ale noii variante Omicron″⁣, potrivit datelor preclinice.

″Până în acest moment, Sotrovimab a demonstrat că rămâne activ contra tuturor variantelor preocupante şi de interes definite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)″⁣, a mai precizat compania.

Te-ar mai interesa: Vestea momentului despre Omicron. Arafat: Este o s...

Medicamentul a fost clasat la sfârşitul lunii iunie de Comisia Europeană printre cele mai promiţătoare cinci terapii împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

Sotrovimab este cel de-al doilea tratament împotriva coronavirusului aprobat în decurs de o lună în Regatul Unit, după Molnupiravir, comprimatele anti-COVID-19 produse de laboratorul american Merck, care au primit autorizaţie la începutul lui noiembrie.

Te-ar mai interesa: Se va încheia vreodată pandemia COVID-19? Experții...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private