Sari la conținut

A fost confirmat al doilea focar de gripă aviară în România

Aproape 23.000 de mii de păsări au fost incinerate într-o fermă din judeţul Maramureş unde a fost confirmat al doilea focar de gripă aviară.

Noul focar de gripă aviară a fost confirmat într-o fermă comercială de păsări situată tot pe platforma Seini, din judeţul Maramureș, unde în urmă cu șase zile a fost diagnosticat primul focar de gripă aviară din România.

În urma anchetei epidemiologice s-a constatat că cele două ferme utilizau același mijloc de transport al dejecțiilor. Pe de altă parte, Comisia Europeană a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că în mai multe state membre, inclusiv în țara noastră, au ajuns produse de la ferme comerciale de curcani din Ungaria, unde a fost diagnosticat virusul gripei aviare.

Citeste si:

ANSVSA a dispus retragerea de la comercializare și incinerarea produselor în cauză. Gripa aviară nu se transmite la om, dar poate produce pagube economice importante. În prezent, boala mai evoluează în Polonia, Slovacia și Irlanda de Nord.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.