marți, august 9, 2022

Autoritățile sanitare din Marea Britanie au declarat stare de urgență după descoperirea virusului care provoacă poliomielita. Urme ale acestui virus, deosebit de periculos, a fost descoperit în probele ridicate din canalizările londoneze.

A fost declarată starea de urgență! A fost descoperit un virus MORTAL

Virusul poliomielitic s-a răspândit la nivel local, în Londra. Drept urmare, acestea au dispus declanșarea stării de urgență, în Marea Britanie, până la clarificarea situației. Informația a fost publicată de Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regat.

Te-ar mai interesa: Previziunea care îngheață România: „Vom avem...

Chiar dacă pericolul există, riscul pentru populație e scăzut, totuși, au dat asigurări autoritățile sanitare britanice.

Astfel, mai multe probe colectate din deșeurile de la stațiile de epurare din Beckton au fost testate pozitiv pentru poliovirus în luna februarie. Ulterior, Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie a anunțat că, ulterior, au mai fost detectate și alte probe pozitive.

Mostrele au atras atenția experților dat fiind că acestea conțineau mutații ce sugerau că virusul evoluează pe măsură ce se răspndește de la o persoană la alte.

Vaccinarea, obligatorie?

Oamenii de știință cred că focarul a pornit de la o persoană care s-a întors în Marea Britanie și l-a răspândit la nivel local.

Te-ar mai interesa: Medicii trag semnalul de alarmă! Atenție la aceste...

„Virusul din vaccin poate provoca paralizia, dacă a suferit mutații și există dovezi că acest virus începe să sufere mutații. De regulă, persoanele infectate cu virusul poliomelitei sunt asimptomatice. Infecția se transmite de la persoană la persoană prin intermediul mâinilor murdare. Nu vrem să panicăm oamenii. Vrem ca ei să înțeleagă că riscurile sunt extrem de mici”, a spus Mary Ramsay, șefa secției de Imunizări de la UKHSA.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea cinematografiei. O actriță le...


Îmbolnăvirea cu poliomielită se poate preveni

Potrivit specialistei, oamenii trebuie să știe că pot preveni îmbolnăvirea cu poliomielită prin vaccinare cu schema completă.

„Cel mai important mesaj pentru oameni este că pot preveni orice risc de la acel virus prin vaccinarea completă. Prin urmare, mesajul este să vă asigurați că voi și familia voastră aveți vaccinările la zi”, a mai spus oficialul britanic.

Poliomielita afectează copiii sub vârsta de cinci ani

Poliomielita afectează în mare parte copiii sub vârsta de cinci ani, după cum relatează oficialii Organizației Mondiale a Sănătății. Poate provoca boli severe și paralizie. Secretarul sănătății, Sajid Javid, a declarat miercuri că „nu este deosebit de îngrijorat” după ce virusul a fost detectat, notează EVZ.

Te-ar mai interesa: Senzația de greață și durerea în partea superioară...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private