Sari la conținut

A fost descoperit primul leac pentru Alzheimer. FDA: „este un progres important în lupta noastră”

boala alzheimer
Sursă foto: Pixabay
Studiu surprinzător despre cauza bolii Alzheimer și a demenței

F.D.A. Aproba un nou tratament pentru boala Alzheimer precoce. Medicamentul, Leqembi, poate încetini modest declinul cognitiv în stadiile incipiente ale bolii, dar prezintă unele riscuri de siguranță. Cu toate acestea, datele sugerează că este mai promițător decât numărul mic de alte tratamente disponibile.

Food and Drug Administration a aprobat vineri, 6 ianuarie, un nou medicament pentru Alzheimer care poate încetini modest ritmul declinului cognitiv la începutul bolii, dar prezintă și riscuri de umflare și sângerare în creier, potrivit New York Times.

Aprobarea medicamentului, lecanemab, care urmează să fie comercializat ca Leqembi, este probabil să genereze un interes considerabil din partea pacienților și a medicilor.

Studiile medicamentului – o perfuzie intravenoasă administrată la fiecare două săptămâni – sugerează că este mai promițător decât numărul redus de alte tratamente disponibile. Cu toate acestea, mai mulți experți în Alzheimer au spus că din dovezile medicale nu este clar dacă Leqembi ar putea încetini declinul cognitiv suficient pentru a fi observat de pacienți.

Chiar și un raport recent al descoperirilor dintr-un studiu clinic amplu de 18 luni, publicat în New England Journal of Medicine și co-scris de oamenii de știință de la compania principală care produce medicamentul, a concluzionat că „sunt justificate studii mai lungi pentru a determina eficacitatea și siguranța. de lecanemab în boala Alzheimer timpurie.”

Eisai, o companie farmaceutică japoneză, a condus dezvoltarea și testarea medicamentului. Este un parteneriat cu compania americană Biogen, producătorul controversatului medicament pentru Alzheimer Aduhelm.

Eisai a spus că prețul de listă pentru Leqembi ar fi de 26.500 de dolari pe an. Prețul este puțin mai mic decât cel al lui Aduhelm, dar mai mare decât cel recomandat de unii analiști.

„Pe baza rezultatelor proiectului nostru, acel preț nu ar atinge pragurile tipice de rentabilitate”, a spus dr. David Rind, directorul medical al Institute for Clinical and Economic Review, o organizație independentă nonprofit care evaluează valoarea medicamentelor.

Într-un raport preliminar de luna trecută, institutul a spus că, pentru a fi rentabil pentru pacienți, prețul ar trebui stabilit între 8.500 și 20.600 de dolari pe an.

„Având în vedere numărul mare de pacienți cu boala Alzheimer, este deosebit de important ca noile terapii să aibă prețuri în conformitate cu valoarea lor pentru pacienți”, a spus Dr. Rind vineri.

Agenția Americană pentru Medicamente intenționează să înceapă livrarea din 16 ianuarie.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel