luni, decembrie 6, 2021

Un nou tip de pneumonie a fost depistat în China, unde 59 de oameni au fost afectați, mulți dintre ei în stare critică. Virusul care a provocat acest tip de pneumonie este din aceeași familie cu cel care cauzează sindromului respirator acut sever (SARS).

Sindromul respirator acut sever este o formă gravă de pneumonie, boală respiratorie contagioasă şi potenţial fatală. SARS a apărut pentru prima dată în China, în noiembrie 2002, şi virusul a fost identificat în februarie 2003. Peste 8.000 de oameni au fost infectaţi şi 774 au murit în epidemia care a cuprins 37 de ţări în 2002-2003, potrivit stiripesurse.ro. 

Te-ar mai interesa: Băutura care ține de foame 2-3 ore, dar ajută la s...

A fost descoperit un nou tip de pneumonie. Noul virus care a provocat pneumonia pare să nu fie atât de letal precum SARS. Simtomele pe care le dă sunt febra, în principal, mulţi pacienţi având dificultăţi de respiraţie.

Nu au fost raportate decese. Până miercuri, opt pacienţi s-au recuperat şi au fost externaţi,potrivit CCTV.

Virusul a fost detectat prima dată în Wuhan pe 12 decembrie. Până în prezent, 59 de oameni au fost infectaţi, dintre care şapte s-au aflat la un moment dat în stare critică, au spus duminică autorităţile chineze.

Nu a existat dovada clară că virusul s-a transmis de la om la om şi nu a fost infectat niciun cadru medical.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă crește riscul de fibroză l...

Unii dintre pacienţi sunt angajaţi la o piaţă din Wuhan, unde, potrivit presei, pe lângă peşte şi fructe de mare, sunt vândute păsări vii, iepuri şi şerpi, astfel că există o probabilitate ca virusul să fi fost transmis oamenilor de la unele dintre acestea.

Potrivit WHO, coronavirusurile pot infecta atât oamenii, cât şi animalele. Cel care a cauzat SARS a fost depistat la zibeta, animal sălbatic considerat delicatesă în anumite părţi din sudul Chinei, unde a izbucnit epidemia. Cât priveşte MERS, dromaderii au fost consideraţi posibilă sursă.

Te-ar mai interesa: Vitamina responsabilă pentru combaterea anemiei! A...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri