Sari la conținut

A fost inventat „spray-ul de dezinfectare a aerului”, eficient împotriva virusului care provoacă COVID-19

noua varianta covid
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
simptome covid

Deşi nu mai este o urgenţă sanitară la nivel global, pandemia de COVID-19 continuă să facă victime şi, potrivit estimărilor OMS, 1.000 de europeni îşi pierd viaţa în fiecare săptămână din cauza complicaţiilor bolii.

Există încă multe persoane care se tem de contaminarea în spaţiile publice, folosind în continuare măşti de protecţie şi dezinfectanți sanitari.

În sprijinul acestora, dar şi al cadrelor medicale, o firmă din din Statele Unite a lansat în premieră un tip de dezinfectant eficient pentru curăţarea suprafețelor în mediul înconjurător.

Mai exact, divizia de dezinfectanți a companiei Reckitt a anunțat marți că va începe să vândă în Statele Unite un „spray de dezinfectare a aerului” care ucide 99,9% din virusurile și bacteriile transmise prin aer.

„De fapt, studiasem anterior în jurul dezinfectării aerului, dar aș spune că punctul de cotitură s-a născut cu adevărat din pandemia de Covid”, a declarat Chris Jones, director al diviziei pentru cercetare și dezvoltare de la Reckitt.

Spray-ul, despre care compania producătoare spune că ajută la reducerea răspândirii agenților patogeni care se transmit prin aer, cum ar fi răceala, gripa și, mai nou, coronavirusul, a fost aprobat de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA.

Formula conține molecule active care sunt de natură higroscopică, ceea ce permite moleculelor să se atașeze de microorganismele suspendate în aer.

Odată atașate, moleculele descompun membrana structurală a microorganismului, ceea ce duce la distrugerea acestuia, a declarat compania citată de Reuters, potrivit 360medical.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel