Sari la conținut

Covid-19 ar putea fi ultima pandemie! Bill Gates ne asigură că a găsit soluția. „Lumea înțelege acum cât de serios ar trebui să luăm pandemiile”

Covid-19 ar putea fi ultima pandemie! Bill Gates ne asigură că a găsit soluția. „Lumea înțelege acum cât de serios ar trebui să luăm pandemiile”.

Miliardarul a devenit un personaj proeminent în timpul pandemiei de COVID-19 după ce a donat miliarde de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri și ajutorarea țărilor sărace. Bill Gates a scris o carte despre pandemia de COVID-19. Cartea se numește „ How to Prevent the Next Pandemic” („Cum să previi următoarea pandemie”) și urmează să apară pe piață în ziua de 3 mai.

„Covid-19 ar putea fi ultima pandemie”. Bill Gates ne asigură că a găsit soluția

Este deja cunoscut faptul că Gates a emis un avertisment cu privire la viitoarele pandemii, „mult mai grave și mai mortale decât Covid”, cerând guvernelor să contribuie cu miliarde de dolaripentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală.

„Cred că COVID-19 poate fi ultima pandemie. Știu că ar putea fi greu de crezut în timp ce încă încercăm să ținem COVID-ul sub control. Ultimii doi ani au fost extrem de dificili în întreaga lume și nu este ușor să fii optimist când ai îndurat mizeria pe care atât de mulți oameni au trăit-o.

Dar ori de câte ori văd suferința pe care a creat-o COVID – de fiecare dată când citesc despre cel mai recent număr de decese sau aud despre cineva care și-a pierdut locul de muncă sau a condus la o școală care este închisă – nu pot să mă gândesc decât la faptul că nu trebuie să mai trecem prin asta, din nou”, a scris Gates pe blogul său.

„Lumea trebuie să acorde prioritate eliminării pandemiilor ca o amenințare pentru umanitate”

Bill Gates susține că s-a gândit la această problemă „de mult timp”. Concluzia la care a ajuns este următoarea.

„Lumea trebuie să acorde prioritate eliminării pandemiilor ca o amenințare pentru umanitate. Urmăresc COVID încă din primele zile ale focarului, lucrând cu experți din interiorul și din afara Fundației Gates, care susțin un răspuns mai echitabil și au luptat cu bolile infecțioase de zeci de ani.

Am învățat multe în acest proces – atât despre această pandemie, cât și despre cum o oprim pe următoarea – și vreau să împărtășesc ce am auzit oamenilor. Așa că, am început să scriu o carte despre cum ne putem asigura că nimeni nu mai suferă vreodată de o pandemie.

În carte, expun pașii specifici pe care îi putem face nu numai pentru a opri viitoarele pandemii,dar, în acest proces, să oferim și o îngrijire medicală mai bună pentru oamenii din întreaga lume.

Subliniez lecțiile pe care le putem învăța din această pandemie, inovațiile de care avem nevoie pentru a salva vieți și noile instrumente de care avem nevoie pentru a opri agenții patogeni devreme și în mod echitabil.

„Nimeni nu mai trebuie să fie convins acum că o boală infecțioasă ar putea ucide milioane de oameni”

Vă spun, de asemenea, despre conversațiile mele obișnuite cu lideri din domeniul sănătății publice precum Anthony Fauci și Tedros Adhanom Ghebreyesus, părerea mea despre vaccinurile care împiedică valul și cum a fost să devin subiectul teoriilor conspirației.

Obiectivul de a nu mai avea pandemii niciodatp este ambițios,  e adevărat. Dar progresul pe care l-am făcut în ultimii doi ani — inclusiv salturile uriașe pe care le-am făcut cu vaccinurile și cunoștințele pe care le-am dobândit despre bolile respiratorii — ne-au pus deja pe o cale spre succes.

Lumea înțelege acum cât de serios ar trebui să luăm pandemiile, iar prezentul este de partea noastră. Nimeni nu mai trebuie să fie convins acum că o boală infecțioasă ar putea ucide milioane de oameni sau ar putea închide economia globală. Dacă facem alegerile și investițiile corecte, putem face din COVID-19 ultima pandemie”, a consluzionat Gates. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel