joi, mai 26, 2022

Conform datelor preliminare, după administrarea celei de-a patra doze au fost observate trei reacții adverse.

Vaccinul împotriva coronavirusului a modificat în mod pozitiv cursul pandemiei, scăzând ratele de spitalizare și deces în întreaga lume. Dar scăderea protecției a prezentat cel mai recent obstacol în campania de vaccinare. În încercarea de a aborda imunitatea în scădere, sute de mii de persoane vulnerabile vor fi chemate  pentru o doză de rapel. Datele obținute dintr-un studiu israelian la începutul acestui an au subliniat unele efecte secundare de așteptat.

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

Datele preliminare publicate în ianuarie au arătat că efectele secundare ale unei a patra doze de vaccin Pfizer BioNTech sunt ușoare.

Descoperirile au fost obținute în timpul studiului Sheba Medical Center din ianuarie, care a administrat al doilea rapel personalului său pe fondul unei creșteri la nivel național a infecțiilor cu Omicron.

Centrul medical a remarcat totuși că efectele secundare includ durere, febră și dureri de cap, a raportat Reuters.

Studiul israelian, realizat de Centrul Medical Sheba în ianuarie, a mai arătat că a patra doză de rapel a crescut de cinci ori numărul de anticorpi într-o săptămână de la primirea dozei.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Până în prezent, cele mai frecvente efecte secundare care urmează după a treia doză au fost durerile de corp, durerile de cap și oboseala, unele persoane plângându-se de frisoane și ganglioni limfatici umflați.

Oamenii de știință au subliniat că astfel de efecte secundare sunt un indiciu al răspunsului sistemului imunitar la injecții.

Prim-ministrul israelian Naftali Bennet a declarat reporterilor în ianuarie: „La o săptămână după a patra doză, știm cu un grad mai mare de certitudine că a patra doză este sigură”.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu Volodimir Zelenski? Ridurile fat...

La o săptămână după administrarea unei a patra doze, observăm o creștere de cinci ori a numărului de anticorpi la persoana vaccinată.

„Acest lucru înseamnă cel mai probabil o scădere semnificativă a infecțiilor și spitalizării și a simptomelor severe.”

La începutul acestei luni, centrul medical a publicat un raport în New England Journal of Medicine, subliniind eficacitatea unei a patra doze.

Te-ar mai interesa: A intrat în moarte cerebrală după ce a căzut cu tr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private