marți, august 11, 2020

Rose Weinstock este un exemplu, doza de optimism, dacă vreți, în aceste vremuri sumbre. Femeia are 103 ani și o poftă de viață care a ajutat-o să treacă și peste COVID-19, boala care ”seceră” fără milă persoanele vârstnice.

Care este secretul acestei minuni de femei? Noi credem că e în ADN și în gândirea sa pozitivă. Uimitor este faptul că tatăl lui Rose a supraviețuit înspăimântătoarei gripe spaniole, de acum 100 de ani. Pe vremea aceea, Rose era mică, dar știe că milioane de oameni au murit atunci de gripă spaniolă.

Citește și:

Ce spune Rose Weinstock la 103 ani, recent externată din spitalul Richmond Hill: ”Detest să fiu internată în spital!”

”Sunt foarte fericită că am ajuns acasă.” Potrivit nurorii sale, Marna Weinstock, ”buni”, cum o alintă toată lumea, le-a cucerit iremediabil pe asistentele de la Richmond Hill. Iar pe perioada recuperării, femeia le-a uimit cu viteza cu care termina de citit cărți.

Citește și:

”Nu țineau pasul cu lectura ei”, afirmă, amuzată, Marna Weinstock. Pe lângă ce își adusese de acasă, și personalul de acolo i-a cumpărat cărți de la magazinul spitalului.

Rose Weinstock s-a născut în 1917 și avea trei ani când tatăl său s-a îmbolnăvit de gripă spaniolă, un virus care a omorât 55.000 de canadieni, inclusiv persoane cu vârste între 20 și 40 de ani.

Părinții lui Rose

Citește și:

”Tata trăgea să moară, dar mama l-a îngrijit admirabil”, mărturisește Rose. ”Eu sunt o baborniță norocoasă”, glumește Weinstock.

Femeia a mers prima dată la spitalul Mackenzie pe 26 mai, după ce a căzut și s-a lovit la cap. Inițial a primit rezultat negativ la testul Covid, dar câteva zile mai târziu, a primit diagnosticul: era infectată cu noul coronavirus.

Întrebată cum ar descrie boala, femeia a răspuns: ”Nu mi-a plăcut deloc. Până la urmă, ce să-ți placă la boala asta?”

Rose Weinstock încă se bucură de familie, de fiul Barry, în vârstă de 77 de ani și de Marna, nora sa, care declară amuzată că nu este deloc surprinsă de faptul că Rose a învins Covid-ul, întrucât firea sa luptătoare nu a lăsat-o niciodată să piardă.

Rose a crescut trei copii și acum are 6 nepoți și 7 strănepoți, toți fericiți că buni e în viață și după această dură experiență.

Rose la vârsta de 21 de ani

Familia sa spune: ”Ea este liantul care ne ține împreună.”

Parteneri