Sari la conținut

Această băutură combate apariția demenței și Alzheimerului. E ieftină și ușor de procurat

sursa foto: unsplash
fruct sanatos

Această băutură combate apariția demenței și Alzheimerului. E ieftină și ușor de procurat

Deși cei mai mulți dintre noi nu vor fi la fel de ageri la bătrânețe ca la tinerețe, există acțiuni care ne pot ajuta în încetinirea procesului de declin cognitiv. Specialiştii spun că un rol important îl joacă exercițiile fizice regulate, o alimentaţie sănătoasă și bogată în antioxidanți.

În plus, şi somnul are un aport esenţial în păstrarea funcţiilor cognitive şi ajută în păstrarea unei memorii bune.

Această băutură combate apariția demenței și Alzheimerului. E ieftină și ușor de procurat

De asemena, există o băutură comună, banală, care se găseşte aproape în orice casă ne poate ajuta să ne păstrăm vie memoria şi ne ajută în lupta cu îmbătrânirea.

Potrivit eatthis.com, cercetătorii din China au ajuns la această concluzie după ce au realizat un studiu pe 1.500 de persoane.

În studiul publicat în revista Frontiers in Nutrition, cercetătorii de la Departamentul de Psihiatrie Geriatrică al Facultății de Medicină a Universității Jiao Tong din Shanghai au comparat rezultatele evaluărilor cognitive cu informații despre cât de des beau ceai acele persoane într-o săptămână.

Citeste si:

Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că persoanele care beau ceai au fost mai puțin predispuse la declin cognitiv în comparaţie cu cele care nu consumă această băutură.

În cadrul aceluiaşi studiu, peste 100 dintre participanți au fost supuși unor scanări RMN în care cercetătorii au analizat modul în care dimensiunea diferitelor părți ale creierului lor a fost comparată cu obiceiurile de a bea ceai.

Cercetătorii au explicat că în corpul calos, regiunea creierului care face legătura între emisfera stângă și cea dreaptă și care joacă un rol important în cogniție, partea posterioară era mai mică la băutorii de ceai decât la cei care nu beau ceai.

Cu cât această zonă era mai mică, cu atât scorurile participanților la un test de învățare se modificau mai puțin pe măsură ce îmbătrâneau. Așadar, ceaiul poate juca un rol în conservarea funcțiilor cerebrale prin afectarea dimensiunii corpului calos posterior.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.