Sari la conținut

Aceasta este cea mai eficientă băutură pentru cei ce vor să slăbească. Fără dietă sau sport

legume care ajuta la slabit
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Nu este așa de ușor să slăbești, însă oamenii de știință au găsit formula. O băutură care ajută la pierderea în greutate fără dietă și efort. Iată despre ce este vorba.

Un anumit tip de băutură poate imita efectele postului în organism și te poate ajuta să slăbești rapid fără dietă și efort. Acest lucru este dovedit științific. Omenii de știință de la Universitatea din Carolina de Nord, au publicat în revista PLOS Genetics, băutura eficientă pentru slăbire Este vorba despre kombucha, un ceai fermentat îndulcit, cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Ceai fermentat îndulcit, bun pentru slăbit

Cercetătorii au arătat că, după consumul de kombucha, se provoacă în corp modificări metabolice similare cu cele care apar în timpul postului intermitent. S-a demonstrat că acest ceai ajută la arderea grăsimilor, deoarece declanșează procesul de autofagie, care permite organismului să descompună și să elimine celulele inutile.

Ceaiul care ajută la arderea grăsimilor

slabire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Oamenii de știință au mai descoperit că substanțele din această băutură au schimbat expresia genelor implicate în metabolismul grăsimilor.

Acest lucru duce la o creștere a numărului de proteine ​​care descompun grăsimile și la o scădere a numărului acelor proteine ​​care construiesc molecule de grăsime sau trigliceride. Luate împreună, aceste modificări pot reduce depozitele de grăsime corporală fără nicio modificare a dietei sau a exercițiilor fizice, spun experții.

Ceai de slăbit

Kombucha stimulează producția de suc gastric, îmbunătățind digestia. Compoziția sa include enzime care reduc sarcina asupra organelor interne implicate în digestie. Băutura fortificată suprimă creșterea activă a microorganismelor patogene în intestine, creând condiții pentru menținerea unei microflore sănătoase. În același timp, bacteriile benefice sunt păstrate.

Una dintre reacțiile organismului la consumul de kombucha este producerea de mucus, care acoperă interiorul stomacului și reduce riscul de a dezvolta ulcer și gastrită. Consumul regulat dde ceai reduce reacțiile inflamatorii din sistemul digestiv. Fibrele împiedică absorbția colesterolului din intestine, toate substanțele toxice și deșeurile sunt ușor absorbite și îndepărtate din acesta. Acest lucru vă permite să normalizați scaunele, să reduceți fermentația și balonarea.

Kombucha
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Consumul regulat de kombucha are un efect pozitiv asupra inimii și vaselor de sânge. În special, ritmul cardiac se normalizează, frecvența contracțiilor scade, tensiunea arterială scade, există un efect antiinflamator general, pereții vaselor de sânge sunt tonifiați. Componentele incluse în ciupercă reduc concentrația de colesterol rău.

Băutura are efect anticoagulant

Băutura îmbunătățește microcirculația oligoelementelor utile, ajută la normalizarea metabolismului, ceea ce are un efect pozitiv asupra bunăstării. Dacă bei băutura caldă înainte de culcare, are un efect calmant și hipnotic.

Medusomicetul din acesta crește hemoglobina din sânge și are un efect antiviral și antioxidant puternic. Înlocuirea altor băuturi cu kombucha vă permite să ardeți în mod activ excesul de calorii, să reduceți grăsimea corporală și să reduceți nivelul zahărului din sânge.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel