Sari la conținut

Banala plantă care poate rezolvă afecțiunile gastrice. Trebuie să o ai în casă

plante
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Moduri naturale de a opri căderea părului

Din cuprinsul articolului

„Sunt patru plante indispensabile pentru viața omului: grâul, strugurii, măslinele și planta de aloe. Prima hrănește, a doua bucură inima omului, a treia aduce armonie, a patra te face sănătos”, spunea Cristofor Columb.

Supranumită ”elixirul tinereții”, planta de aloe vera a fost descoperită, pentru prima dată, încrustată pe o plăcuță găsită într-un mormânt egiptean, datând de acum 3500 de ani.  Planta era folosită pe atunci pentru tratarea rănilor soldaților.

Dr. Alexandru Oproiu recomanda sucul concentrat de aloe, pentru afecțiunile gastrice, în stadiul incipient. Efectul este unul garantat.

Planta este deosebit de complexă, având multe proprietăți curative. Conține peste 270 de vitamine, minerale, enzime și aminoacizi, iar toate aceste contribuie la buna funcționare a organismului nostru.

Aloe vera este o plantă cu multiple utilizări în medicina alternativă și în cosmetică. Vechii egipteni o numeau „planta nemuririi” și o puneau printre obiectele funerare îngropate împreună cu faraonii, pentru a le asigura, și după moarte, sanatatea spiritului, informează Arabamerica.

Potrivit Journal of Environmental Science and Health, aloe vera are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice care ajută sistemul imunitar la curățarea organismului de toxine și agenți patogeni.

Minerale
Aloe vera are o mulțime de minerale, inclusiv calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, sodiu, fier, potasiu, cupru și mangan. Aceste minerale lucrează împreună pentru a stimula căile metabolice.
Enzime

Aloe Vera conține enzime importante, cum ar fi amilaza și lipaza, care pot ajuta la digestie, prin descompunerea moleculelor de grăsime și zahăr. O anumită moleculă, bradikinaza, ajută la reducerea inflamației.
itamine

Un studiu a arătat că aloe vera conține vitamina B12, care este necesară pentru producerea de globule roșii. Aceasta ar fi o veste bună mai ales pentru vegetarieni. Alte studii au arătat că administrarea de aloe poate ajuta la biodisponibilitatea vitaminei B12, ceea ce înseamnă că organismul o poate absorbi mai ușor. Aloe vera este, de asemenea, o sursă de vitamine A, C, E, acid folic, colină, B1, B2, B3 (niacină) și B6.

Aminoacizi
Aloe vera conține 20 din cei 22 de aminoacizi necesari organismului uman. De asemenea, conține acid salicilic, care combate inflamația și bacteriile.

Excelent agent de curățare a corpului

Pe lângă faptul că este un excelent agent de curățare a corpului, eliminând substanțele toxice din stomac, rinichi, splină, vezică urinară, ficat și colon, aloe poate oferi și o ameliorare eficientă a unor afecțiuni precum indigestia, ulcerul și inflamația intestinului. De asemenea, întărește tractul digestiv și atenuează inflamația articulațiilor, făcând-o opțiune excelentă pentru cei care suferă de artrită.

Un studiu a constatat că sucul de aloe vera a fost la fel de eficient în îndepărtarea plăcii ca și apa de gură obișnuită și ingredientul său activ, clorhexidina. De asemenea, s-a descoperit că gelul de aloe vera vindecă eficient ulcerele bucale, cunoscute sub numele de afte.

La ce folosește gelul de aloe?

Nutriționiștii pot recomanda programe personalizate în acest sens. Sucul de aloe concentrat poate fi utilizat intern și extern. Poți slăbi garantat. Ajută la detoxifiere, acțiune deosebit de importantă, de asemenea, pentru resetarea și întărirea organismului, slăbit, în cele mai multe cazuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel